Liverpool haluaa Jesse Jorosen

Simpeleen Urheilijoiden maalivahtilupaukselle on sadellut tukku tarjouksia kotimaisista ja ulkomaisista huippuseuroista.

Englannin Valioliigassa pelaava Liverpool FC on kiinnittänyt silmänsä Simpeleen Urheilijoiden kasvattiin Jesse Joroseen. Maalivahtilupaus leireili Liverpoolin nuorisojoukkueen mukana viime viikolla.

Liverpoolin akatemiajoukkueessa on pelannut myös joensuulaislähtöinen Lauri Dalla Valle, joka nostettiin kesäkuussa seuran reservijoukkueen kokoonpanoon.

Liverpoolin lisäksi Joronen on käynyt aiemmin testijaksolla myös Valioliigan Fulhamissa. Lontoolaisseuran entinen maalivahti Antti Niemi on seurannut Jorosen kehitystä läheltä, sillä Suomen A-maajoukkueen pitkäaikainen luottopelaaja on avustanut kuluvana kesänä alle 17-vuotiaiden poikamaajoukkueen maalivahtivalmennusta.

Valioliigaseurojen ohella Jorosesta ovat kiinnostuneet kotimaan pääsarjaseurat Helsingin Jalkapalloklubi ja espoolainen FC Honka, joiden harjoituksissa rautjärveläinen on niin ikään käynyt. Jorosella on opiskelupaikka Mäkelänrinteen urheilulukiossa Helsingissä.

Kaikki neljä seuraa ovat joko jo jättäneet Jorosesta sopimustarjouksen tai olleet valmiita sellaista tarjoamaan testijaksojen päätteeksi.

Englannin ja Suomen huippuseurojen lisäksi Simpeleen Urheilijoille on tullut Jorosesta kyselyjä muualta Euroopasta, muun muassa Italiasta.

SiU järjestää 30.8. pelattavan VoPpK-ottelun jälkeen tiedotustilaisuuden Jorosen seuraavasta osoitteesta.

KUVATEKSTI

ES-ARKISTO/SEPPO RAUTIOVAARA

Jesse Joronen on Suomen poikamaajoukkueiden vakiokasvo. Kesäkuussa rautjärveläinen torjui Imatralla Suomen voittoon Venäjästä alle 17-vuotiaiden maaottelussa.

Jesse Joronen

Seura: Simpeleen Urheilijat

Pelipaikka: maalivahti

Syntymäaika: 21.3.1993

Pituus: 185 cm

Paino: 79 kg

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen