LTY sai 250 000 euroa lahjoituksena yksityishenkilöltä

Teemu Ahon lahjoitus käynnisti yliopiston varainhankinnan.

MAIJA VEHVILÄINEN

LAPPEENRANNAN teknillinen yliopisto on saanut 250 000 euron lahjoituksen kauppatieteiden tohtori Teemu Aholta.

Aho on luonut uran taloushallinnon yrittäjänä, ja toimii LTY:llä johdon taloushallinnon dosenttina. Aho kertoo halunneensa lahjoituksella tukea yliopistoa, josta hänen uransa lähti 1970-luvulla nousuun. Aho toimi tuolloin yliopistolla opettajana.

Yliopisto käynnisti varainhankintakampanjansa virallisesti tänään. LTY:n tavoitteena on kerätä yksityishenkilöiden ja yritysten lahjoituksina yhteensä viisi miljoonaa euroa vuoteen 2010 mennessä.

– Tiedämme, että tavoite on kova, varsinkin kun otetaan huomioon taloudelliset ajat, joita elämme, toteaa rehtori Ilkka Pöyhönen.

Yritysten ja yksityishenkilöiden lahjoitukset ovat verovähennyskelpoisia 850 eurosta 250 000 euroon. Lahjoituksina kerätyt varat ovat yliopiston peruspääomaa, johon valtio voi sijoittaa parhaimmillaan 2,5-kertaisesti.

Valtio on varannut sijoituksiin yhteensä 100 miljoonaa euroa. Teemu Aho arvioi, että 250 000 euron lahjoitus voi poikia LTY:lle jopa 625 000 euroa valtion rahaa.

Yliopiston varainhankintaa johtaa professori Markku Lukka. Toimikunnan muita jäseniä ovat toimitusjohtaja Tuomo Rönkkö, toimitusjohtaja Tom Hultin ja varainhankinnan asiamies Pertti Kolari.

KUVATEKSTI

ES-ARKISTO/PÄIVÄ HEISKANEN

Teemu Aho toivoo, että LTY rahoittaa lahjoituksen tuotolla laadukkaita väitöskirjoja.

Kirjoittaja:
Maija Vehviläinen