Maratonvoittajan matka oli päättyä lopun jalkakramppiin

Timo Leppäkorpi paransi kymmenen minuuttia ennätystään ja haki sillä ajalla ykköspalkinnon Kullervo-maratonilta.

JARMO HÄMÄLÄINEN

LAPPEENRANTA. Syyskuussa kauden päätöskisoihin perinteisesti kuulunut Joutsenon Kullervo-maraton on kerännyt mainetta siitä, että reitillä on juostu kauden päätteeksi hyviä aikoja. Tämä oli houkutellut sunnuntaina myös espoolaisen Timo Leppäkorven mukaan maratonille.

Kokeneen kestävyysjuoksijan kannatti tehdä tehdä matka Etelä-Karjalaan, sillä aurinkoisessa syyssäässä hän taivalsi maratonin voittoon ja paransi vielä vanhaa ennätystään kymmenellä minuutilla lukemiin 2.49,22.

Leppäkorpi irtosi muista maratoonareista jo alkukilometreillä ja teki matkaa yksin. Helppoa ei taivallus kuitenkaan ollut etenkään loppukilometreillä.

Viimeinen juomapiste oli 38 kilometrin kohdalla ja 39 kilometrin kohdalla iskivät jalkakrampit.

– Takareiteen tuli niin kova kramppi, etten tiennyt pääsenkö enää maaliin saakka. hetkeksi piti pysähtyä ja kävellä, Timo Leppäkorpi kertoi.

Loppumatka taittui kuitenkin hammasta purren ja maalissa löytyi helppo selityskin jalkavaivoihin.

– Minulla on liian vähän varsinaista maratonharjoittelua takana ja olen vähän tottumaton pitkiin kilpailuihin asvaltil- la, Leppäkorpi arvioi.

Vantaalaista Tikkurillan Kenttäurheilijoita edustava 38-vuotias Timo Leppäkorpi on juossut vuosikaudet ratakisoja 1500 metristä kymppitonniin ja niillä matkoilla hän kilpailee edelleen veteraanisarjoissa.

– Ehkä maratonharjoittelua pitäisi nyt vähän lisätä ja kilpaillakin useammin, Leppäkorpi arveli voiton innostamana.

Selkeä tavoitekin voittajalla on tuleviin kisoihin.

– Kymmenen minuuttia voisi vielä ajasta lähteä pois. Yhtään maratonia en ole vielä juossut niin, että välillä ei olisi jalkavaivojen takia pitänyt vähän kävellä.

Etelä-Karjalan piirin maratonin mestaruuustitteli jaettiin myös Kullervo-maratonilla. Sen vei 45-vuotiaiden sarjan voittanut Joutsenon Kullervon Vesa Venäläinen ajalla 2.58,39,

Kotimaisia huippunimiä ei Kullervo-maratonilla lauantaina nähty. Pari viikkoa sitten juostu SM-maraton karsi osanottajajoukkue kovimmasta kärjestä.

Sen sijaan puolimaratonilla parasta vauhtia piti maratonin ex-Suomen mestari Mikkelin Kilpa-Veikkojen Lauri Friari, jonka voittoaika oli 1.13,14.

Puolimaratonareista kertyikin valtaosa Kullervo-maratonin 400 juoksijan joukosta. Kun miesten sarjassa täyden maratonin kiersi 20 juoksija, oli puolimaratonilla osanottajia 75.

Naisten määrä Kullervo-maratonin osanottajajoukosta kasvaa tasaisesti.

Naisten puolikkaalla maratonilla parasta vauhtia piti Venäjän Anastasia Zakhanova, joka voitti ajalla 1.24,57. LUM:n Mirka Suominen oli toinen näköetäisyydellä ajalla 1.25,44.

Naisten täydellä maratonilla voiton vei Sulkavan Essi Virta, jonka voittoaika oli 3.37,49.

Julkaisemme maratonin tulokset maanantain lehdessä.

KUVATEKSTI

JARMO HÄMÄLÄINEN

Timo Leppäkorpi juoksi Kullervo-maratonin voittoon, mutta loppumatka oli tuskaa reiden kramppien vuoksi.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen