Savitaipaleen Silmälasi uskoo kiinteisiin hintoihin

Tanja Kunnas avaa optikkoliikkeen nuoruutensa maisemiin. Ketjuihin kuulumaton yrittäjä korostaa laatua ja palvelua.

ANNE KOKKONEN

SAVITAIPALE. Optikko Tanja Kunnas ei avannut uutta optikkoliikettään mihin tahansa tilaan. Uransa alussa 23 vuotta sitten Kunnas myi silmälaseja samoilla jalansijoilla.

Huoneiston vapautuminen Savitaipaleen torin kulmilta antoi lopullisen sysäyksen paluumuuttohaaveille. Markkinatutkimuksia ei tarvittu, sillä asiakaspohja on tuttua ennestään. Kotikulmilla vieraillessaan Kunnas on pitänyt pari kertaa vuodessa silmälasipäiviä suomenniemeläisille.

– Rakastan tätä seutua ja näitä ihmisiä, Helsingissä pitkään asunut ja työskennellyt Kunnas hihkaisee

– Olemme huomanneet, että maaseudulla on ostovoimaa ja uskollisuutta, lisää optisen alan maahantuoja Hannele Jantunen, Kunnaksen ystävä ja kehysten toimittaja.

Ketjuihin kuulumattomassa Savitaipaleen Silmälasissa myydään osittain samaa tavaraa kuin Helsingin keskustassa. Täydellisten optikkopalvelujen lisäksi tarjolle tulee yksilöllistä ja eurooppalaista laatua.

– Inhoan alennusmyyntejä ja kannatan selkeitä systeemejä. Asiakas näkee kaikki hinnat jo ennen kauppaan tuloaan ikkunassa olevasta hinnastosta, Kunnas toteaa.

TOISTAISEKSI Kunnas jakaa aikansa Savitaipaleen ja Helsingin liikkeitten kesken, joten savitaipalelaisia palvellaan täyspäiväisesti keskiviikosta perjantaihin. Lauantaisin liikettä pidetään auki sopimuksen mukaan.

– Tulevaisuudessa meillä alkaa käydä myös silmälääkäri, kunhan laitteisto saadaan kuntoon, Kunnas kertoo.

Tanja Kunnas lupaa ruveta sataprosenttiseksi paluumuuttajaksi heti kun yksi keskeinen asia saadaan järjestymään.

Sähköalalla toimivalle aviomiehellekin pitäisi löytää töitä Savitaipaleen seudulta.

KUVATEKSTI

ANNE KOKKONEN

Hannele Jantunen ja Tanja Kunnas aikovat tehdä 10. lokakuuta pidettävistä silmälasiliikkeen avajaisista oikean kyläjuhlan. Silmälasien esittelijäksi saapuu tuolloin muotitoimittaja Jaakko Selin.

Kirjoittaja:
Anne Kokkonen