Aikuisopiston tilojen jatkokäytöstä ei vielä tietoa

Etelä-Karjalan aikuisopiston muutto Tukkikadulta antaisi mahdollisuuden tarkastella Pallon alueen maankäyttöä.

HANNA KUUSISTO

LAPPEENRANTA. Etelä-Karjalan aikuisopiston Tukkikadulla sijaitsevien tilojen tulevaisuus on vielä avoinna. Koulutuskuntayhtymä suunnittelee aikuiskoulutuksen siirtämistä Pohjolankadulla ja Armilankadulla sijaitseviin pisteisiin.

Samalla se voisi luopua aikuisopiston Tukkikadulla sijaitsevista toimitiloista. Tukkikadulla sijaitsevat kiinteistöt omistaa koulutuskuntayhtymä, maapohjan puolestaan Lappeenrannan kaupunki.

– Meillä ei ole käyttöä niille rakennuksille, jos ja kun aikuiskoulutus siirretään Pohjolankadulla ja Armilankadulla oleviin tiloihin.

– Tukkikadulla sijaitsevat tilat ovat kuntayhtymän huonokuntoisimpia rakennuksia, joten peruskorjaus olisi välttämätöntä tehdä, kiteyttää Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymän johtaja Riitta Laakko.

Lappeenrannan kaupunginjohtaja Seppo Miettinen on aikuisopiston muuton kannalla. Hänen mukaansa se antaa mahdollisuuksia Tukkikadun ja Pallon alueen maankäytön uudelle tarkastelulle.

– Pikisaaren sahan entinen alue on nyt uudelleen kaavoitettavana. Tämä sopii hyvin sen tarkastelun yhteyteen.

Miettinen ei lähde ennakoimaan, minkälaisia käyttötarkoituksia aikuisopiston entisille tiloille on jatkossa.

– Pidän alueen antamia mahdollisuuksia erittäin lupaavina. Alueen nykyinen ilme on epämääräinen ja hiukan jäsentymätön, joten tämä antaa suuria mahdollisuuksia parantaa sitä.

Kirjoittaja:
Hanna Kuusisto