Kahilanniemen kampuksen tilat täyttyvät osittain

Kahilanniemen kampus täytetään osittain Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin toiminnoilla. Sen lisäksi Kahilanniemen kampukselle siirtyvät Saimaan talous ja tieto Oy (Saita Oy) sekä kaupungin ja sosiaali- ja terveyspiirin yhteinen työterveyshuolto-os

HANNA KUUSISTO

LAPPEENRANTA. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri on keskittämässä toimintojaan Kahilanniemen kampukselle. Sen lisäksi Kahilanniemeen ovat siirtymässä Saimaan talous ja tieto Oy (Saita Oy) sekä kaupungin ja sosiaali- ja terveyspiirin yhteinen työterveyshuolto-osakeyhtiö.

Muutokset liittyvät Saimaan ammattikorkeakoulun muuttoon Skinnarilaan, joka aloittaa ison koulutilakierrätyksen Lappeenrannassa.

– Nämä muutokset täyttävät Kahilanniemen kampuksen kokonaisuudessaan. Toimintojensa kannalta eri yksiköt sopivan erittäin hyvin Kahilanniemeen. Ne pääsisivät yhtenäisiin ja samoihin tiloihin, kertoo Lappeenrannan kaupunginjohtaja Seppo Miettinen.

Kahilanniemen kampuksen tilat on täytettävä uudelleen, sillä sieltä muuttoa suunnittelevat sekä ammattikorkeakoulu ja ammattiopisto että aikuiskoulutuskeskus.

Sosiaali- ja terveyspiiri keskittää Kahilanniemen saneerattuihin B- ja C-osiin hallintoaan.

– Se on meille hyvä ratkaisu eikä Kahilanniemessä tarvitse tehdä merkittäviä muutostöitä, että pääsemme sinne muuttamaan, sanoo Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin toimitusjohtaja Pentti Ikonen.

Ikosen mukaan sosiaali- ja terveyspiiri sopii Kahilanniemeen senkin puolesta, että se omistaa keskussairaalan tontilla olevia rakennuksia.

Sosiaali- ja terveyspiirin muutto vapauttaa tiloja Lappeenrannan keskustasta. Esimerkiksi Raastuvankadulla sijaitseva sosiaali- ja terveysvirasto muuttaisi Kahilanniemeen.

– Niille on suunniteltava uutta käyttöä, ja etsimme vuokralaisia kyseisiin tiloihin.

Sosiaali- ja terveyspiiri on ollut alusta lähtien mukana Lappeenrannan koulutiloja koskevassa suunnittelussa.

– Missään vaiheessa ei ole ollut mitään ehtoja sille, että tulemme Kahilanniemeen. Emme ole kuitenkaan ostamassa Kahilanniemen tiloja, vaan ne menevät kaupungin hankintakauppaan. Olisimme siellä vuokralaisina.

Sosiaali- ja terveyspiiri ei kuitenkaan pysty täyttämään kaikkia Kahilanniemestä vapautuvia tiloja.

Tämän vuoksi Kahilanniemen kampukselle muuttaa myös Saita Oy, joka on kaupungin sekä sosiaali- ja terveyspiirin yhteinen talouspalveluyhtiö. Yhtiö sijaitsee tällä hetkellä vuokratiloissa Skinnarilassa.

Maanantaina Lappeenrannan kaupunginhallitus hyväksyi kaupungin sekä sosiaali- ja terveyspiirin yhteisen työterveyshuolto-osakeyhtiön. Myös työterveyshuolto on tarkoitus tuoda Kahilanniemeen.

– Tällä hetkellä työterveyshuolto toimii kahdessa eri paikassa, eli kylpylälaitoksen kiinteistössä ja Armilan sairaalan yhteydessä. Muutos toisi koko yksikön samoihin tiloihin, Miettinen sanoo.

Miettisen mukaan työterveyshuollon yhdistäminen samaan paikkaan vapauttaisi myös Armilan sairaalasta tilaa keskusta-alueen neuvolaa varten.

– Nyt se on sijoitettu useaan paikkaan. Keskustan neuvola pääsisi yhtenäisiin tiloihin, mikä olisi asiakkaiden tavoittamisen kannata erittäin hyvä asia.

Lisäksi työterveyshuolto voisi tukeutua uudessa paikassa keskussairaalan laboratorio- ja röntgentiloihin.

Miettinen korostaa myös sitä, että Kahilanniemen kampuksen B- ja C-talot ovat hyvin saneerattuja ja lähestulkoon muuttovalmiita. Ne sopivat hyvin sekä sosiaali- ja terveyspiirin, työterveyshuollon että talouspalveluyhtiön käyttöön.

Kirjoittaja:
Hanna Kuusisto