Categories
Artikkelit

Lankisesta kakkosmies kaupunkiyhtiöihin

Lappeenrannan Seudun Yrityspalvelujen toimitusjohtajaksi kutsuttu Lankinen tuuraa tarvittaessa Tom Hultinia.

HEIKKI SOPANEN

LAPPEENRANTA. Lappeenrannan Seudun Yrityspalvelut Oy:n toimitusjohtajaksi ja Lappeenrannan Kaupunkiyhtiöt Oy:n kakkosmieheksi on valittu kutsumenettelyllä KTM Markus Lankinen.

LSYP:n nykyinen toimitusjohtaja Hannu Lappalainen vastaa jatkossa yhtiön matkailu- ja sijoittautumispalveluista. Samalla hän vetää Etelä-Karjalan Matkailuyhtiön seuraajaksi perustettua Go Saimaa Oy:tä.

Kaupunkiyhtiöt Oy:n toimitusjohtajan Tom Hultinin mukaan Lankinen valikoitui vetämään LSYP:tä keväällä alkaneen haun tuloksena.

– Lankisesta tulee samalla varamieheni ja sijaiseni Lappeenrannan kaupungin johtoryhmässä, Hultin kertoo.

Lankinen on ollut helmikuusta 2006 Finnish Consulting Group Oy:n aluejohtaja. Ennen konsulttihommiin siirtymistään Lankinen toimi Etelä-Karjalan aluekeskusohjelman projektipäällikkönä.

Johtajan vaihdos LSYP:ssä tapahtuu 16. marraskuuta.

Hultinin mukaan Lankinen tuo yrityspalveluyhtiöön kokemustaustansa kautta vahvaa kansainvälisyyttä.

– Uusi pesti on kiinnostava ja haastava. Tässä taloustilanteessa tärkeintä on löytää yrityksille myyntiä ja liikevaihtoa, Lankinen linjaa.

KAUPPAREKISTERIIN merkittiin 19. lokakuuta Go Saimaa Oy. Etelä-Karjalan Matkailu Oy:n seuraajaksi perustettua yhtiötä käy johtamaan Hannu Lappalainen.

LSYP:n toimitusjohtajuuden jättävä Lappalainen vastaa jatkossa myös LSYP:n matkailu- ja sijoittautumispalveluista.

– Uusi yhtiö ja uudet toimenkuvat merkitsevät matkailun roolin korostumista Lappeenrannan Seudun Yrityspalvelut Oy:n toiminnassa, Hultin sanoo.

Lappalaisen mukaan uusi yhtiö keskittyy markkinoimaan matkailupalvelupaketteja, joita alueen matkailu- ja elämysyrittäjillä on tarjota turisteille.

Uuden matkailuyhtiön toimintaa rahoittavat LSYP, Imatran seudun kehitysyhtiö Kehy ja maakuntaliitto, kukin 50 000 eurolla vuosittain.

Lappalainen arvelee, että ensi vuonna yhtiö pystyy tekemään nollatuloksen Etelä-Karjalan Matkailu Oy:ltä periytyvistä talousrasitteista huolimatta.

KUVATEKSTI

MIKA STRANDÉN

Markus Lankinen on LSYP:n uusi toimitusjohtaja ja Tom Hultinin uusi kakkosmies.

Hannu Lappalainen ryhtyy markkinoimaan maakunnan matkailupalveluja ja yritysten sijoittautumispalveluja.

Kirjoittaja:
Heikki Sopanen