Luumäen Pojat koppaa pesäpallon ohjelmaansa

Pesäpallon harrastus on Luumäellä ollut olematonta pitkään. Nyt siihen puhalletaan uutta henkeä. Tavoitteena on joukkue ensi kesäksi.

MATTI RIIHELÄ

LUUMÄKI. Nopeat kädet pitelevät mailaa ja paukauttavat pallon kohti tutkaa yli sadan kilometrin tuntinopeudella. Lyöjänä on Kouvolan Pallonlyöjien hopeamitalipelaaja Anssi Lammila, paikka Taavettihalli ja ympärillä joukko pesäpallosta kiinnostunutta luumäkeläistä nuorisoa, tyttöjä ja poikia.

Anssi Lammila sekä Pesä Ysien Hanne Parviainen ja Henna Kytösalmi olivat tähtiä, joilla Luumäen pesäpalloaktiivit houkuttelivat paikallisia nuoria lajin pariin maanantai-iltana.

– Tämä on ”kalastelutilaisuus”. Toivottavasti saamme toimintaamme mukaan muutamia uusia pelaajia, paljasti koulun puitteissa pesäpallokerhoa vetänyt opettaja Kari Niiranen.

– Tilaus pelipuvuista on pantu sisään. Toivottavasti jo ensi kesänä voidaan pelata pelejä jollakin tasolla.

LUUMÄEN POJILLA ei ole ollut pesäpallojaostoa muutamaan vuosikymmeneen.

– Nyt sellainen on tarkoitus perustaa, kertoi yksi pesistapahtuman kokoonkutsujista, Luumäen tekninen johtaja Harri Liikanen. Miehellä itsellään on pesäpallotausta. Viime vuosikymmenellä hän esiintyi superpesistasolla niin Juvan kuin Kiteenkin joukkueissa.

Anssi Lammila innosti nuoria kovasti mukaan. Hän muisteli aloittaneensa itse pesäpallon 8-vuotiaana.

– Pesäpallo on hieno laji. Se antaa paljon. Ja kesäiset pesisleirit ovat aina sellaisia, että niihin pääsyä kannattaa tavoitella. Minulle leirit olivat kesän kohokohta.

– Harjoitusolosuhteet Luumäellä näyttävät hyviltä. Itse olen treenannut paljon huonommissa saleissa, Lammila sanoi ja silmäili Taavettihallin puitteita.

PESÄ YSIEN toiminnanjohtaja Ville Lantta ja Suomen Pesäpalloliiton Itä-Suomen alueen talousvastaava Sakari Myllys olivat myös mukana tapahtumassa.

– Lappeenrannan ja Kouvolan kannalta on loistojuttu, että Luumäellä saadaan viriämään pesäpalloharrastus, tuumi Myllys. Lantta oli täsmälleen samaa mieltä:

– Tosi hieno homma, että pesis lähtee täällä käyntiin. Olen siitä iloinen. On meidän kaikkien etu, että pesis voi täällä hyvin.

KUVATEKSTI

MATTI RIIHELÄ

Syksyn hopeamitalisti, KPL:n Anssi Lammila antaa mailan viuhua ja Luumäen nuoriso seuraa.

Kirjoittaja:
Matti Riihelä