Uusi puheenjohtaja ei lupaa pullistaa SaiPan pelaajabudjettia

Timo Tersa siirtyi vetovastuuseen Liiga-SaiPa Oy:n hallituksessa. Neljä vuotta hallitusta johtanut Tuomo Räsänen siirtyy varapuheenjohtajaksi

JARMO HÄMÄLÄINEN

LAPPEENRANTA. Liiga-SaiPa Oy vaihtaa puheenjohtajaa lennosta. Timo Tersa siirtyy puheenjohtajaksi ja neljä vuotta Liiga-SaiPan hallitusta johtanut Tuomo Räsänen jatkaa varapuheenjohtajana.

Puheenjohtajana nyt aloittava Lappeenrannan K-Raudan kauppias Timo Tersa on Räsäsen tavoin Liiga-SaiPan osaomistaja ja hänkin on kuulunut Liiga-SaiPan hallitukseen SaiPan yhtiöittämisestä asti eli vuodesta 2004.

Puheenjohtajan vaihdoksessa ei Räsäsen ja Tersan mukaan ole mitään dramaattista. Samat miehet jatkavat hallituksessa, eivätkä liigayhtiön omistussuhteet muutu.

– Alun perin sovittiin jo siitä, että hallituksessa vetovuoroa vaihdetaan välillä. Tämä vaihdos valmisteltiin jo keväällä, Tuomo Räsänen kertoo.

Puheenjohtajan vaihdoksen yhteydessä Liiga-SaiPan hallituksessa tehtäviä jaetaan hieman uudelleen.

Timo Tersa keskittyy puheenjohtajana entistä enemmän vahvistamaan Liiga-SaiPan kokonaisuutta Lappeenrannan seudulla. Työnsä vuoksi paljon Suomessa ja maailmalla matkustava Tuomo Räsänen hoitaa varapuheenjohtajana SaiPan yhteyksiä liigan suuntaan ja hän edustaa yhtiötä liigahallituksen kokouksissa.

SaiPa lähti kuluvaan liigakauteen noin 1.1 miljoonan euron pelaajabudjetilla. Lukema on selvästi liigan pienin ja se herätti paljon kritiikkiä. Seuraavaksi pienimmät liigaseurojen budjetit liikkuvat 1.5 miljoonan tietämillä.

Pelkkien budjettilukujen perusteellakin moni oli valmis ennen liigakauden alkua osoittamaan SaiPalle suuntaa kohti liigakarsintoja.

Liiga-SaiPan uusi puheenjohtaja Timo Tersa ei lupaa ensi töikseen pullistaa SaiPan pelaajabudjettia.

– Pelaajabudjetti on meillä käytännössä samaa tasoa kuin viime kaudella. Me toimimme sen mukaan, mihin on varaa.

– En tiedä voiko näitä eri seurojen ilmoittamia budjettilukuja aivan suoraan vertailla keskenään, Tersa korostaa.

Jääkiekon SM-liigapaikan säilyttäminen on Timo Tersan mielestä se suuri päämäärä, joka ohjaa nyt toimintaa SaiPassa.

– SaiPan brändi on hyvä, vaikka monille se saattaa olla täälläpäin niin itsestään selvää, että sitä ei aina jakseta riittävästi arvostaa. Monilla samankokoisilla kaupungeilla ei kuitenkaan ole liigajoukkuetta.

– Meidän täytyy pitää kiinni liigapaikasta ja se vaatii jatkossa myös lisää rahaa. Sponsorirahoituksen kasvattaminen on kuitenkin tällaisina taloudellisesti tiukkoina aikoina melkoinen haaste.

– Minun oma tavoitteeni on se, että halliin saataisiin keskimääriin 500–1000 katsojaa lisää. Sitä kautta saataisiin myös lisää rahaa ohjattavaksi suoraan joukkueen rakentamiseen, Tersa visioi.

Puheenjohtajana Timo Tersa tuntee vakavaa huolta myös SaiPan junioripuolesta.

– Se ei ole ollut viime vuosina aivan kunnossa. Liigajoukkue tarvitsee vahvaa juniorityötä ja nyt toimintaa kehitetään.

Viime kaudella liigajoukkueeseen varsinaisesti läpimurtonsa tehnyt nuori hyökkääjä Anssi Löfman on Tersan mielestä hyvä esimerkki siitä, kuinka SaiPa voi saada kasvattien kautta uutta virtaa liigajoukkueeseen.

– Sellaisia nuoria pelaajia pitäisi vaan saada liigajoukkueeseen 1–2 vuodessa, Timo Tersa sanoo.

KUVATEKSTI

PEKKA HÖLKKI

Timo Tersa ottaa Liiga-SaiPan hallituksessa vetovuoron.

Timo Tersa

Liiga-SaiPan puheenjohtaja, hallituksen jäsen vuodesta 2004.

Liiga-SaiPan osaomistaja (22,6%).

Lappeenrannan K-Raudan kauppias ja omistaja, toimitusjohtaja taustayhtiö T.T.Raudassa.

K-Rautakauppiaiden puheenjohtaja, Maatalous- ja Rautakauppayhdistyksen hallituksen jäsen.

Kotoisin Lappeenrannasta, nuoruuden urheiluseura LauTP.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen