Categories
Artikkelit

Vihreää Kimpisen kampukselle

SEIJA HACKMANLAPPEENRANTA. Suuren peruskoulu- ja lukiokampuksen muodostaminen Kimpiseen on hyvässä myötätuulessa.Kaupungin tiistaina järjestämään kuulemistilaisuuteen saapui kourallinen kuntalaisia. Puheenvuoroissa Kimpisen ja Armilan koulujen sekä Alakylästä ainakin musiikkiluokkien yhdistämistä samaan kokonaisuuteen Pohjolankadulle pidettiin hyvänä, jopa erinomaisena ratkaisuna.Pohdinnat liittyivät lähinnä käytännön yksityiskohtiin, kuten liikuntatilojen riittävyyteen ja Armilan koulun myyntiin.Ammattikorkeakoulun Kimpisen kampus on ostanut liikuntatilaa urheilutalolta. Näin joutuu tekemään myös tuleva 1 500 oppilaan keskittymä, mutta opetustoimen johtaja Tuija Willberg piti mahdollisena, että liikuntatilaa voitaisiin joskus rakentaa lisääkin.Armilan koulun myyntiä ei tilakeskuksen rakennuttajainsinööri Mika Sutinen ei nähnyt ongelmana. Funkkisrakennus hyvällä paikalla kiinnostaa hänen mukaansa monia.Hankkeen nopea aikataulu ja Kimpisen ja Kahilanniemen kampuksille määritelty hinta, 20 miljoonaa euroa, askarrutti yleisöä.Willberg muistutti, että opetustoimi on halajanut tiloja Pohjolankadulta jo aiemmin. Opetusministeriön vaatimus Saimian ja LTY:n yhteistyöstä tuli koulutoimelle kuin taivaan lahja.Kampuksien hinta määriteltiin vakuutusyhtiöiden käyttämällä kaavalla, jossa uudisrakennuksen hinta muutetaan ikäkertoimella. Siitä vähennetään lähivuosien korjaustarpeet.Suurin uuden kampuksen vaatima työ on ruokalan laajennus ja remontti.Peruskoulun ja lukion lisäksi Pohjolankadun alueelle tulee lisää ammattiopetusta. Aikuiskoulutuskeskus aikoo siirtyä Tukkikadulta ammattiopiston yhteyteen.Koulutuskuntayhtymän hallituksen puheenjohtaja Jouni Kemppi uskoo, että kokonaisuudesta on synergiaetuja myös kuntayhtymälle. Kemppi kuulutti koko koulukeskittymälle yhteistä nimeä.

Seija Hackman

Kirjoittaja: