Kotiseututekopalkinto Stam1nalle

Kotiseutuyhdistys jakaa jatkossa kotiseutupalkinnon vuosittain. Ensimmäisen palkinnon sai yhtye, joka on ylpeä juuristaan.

MATTI RIIHELÄ

LEMI. Metalliyhtye Stam1na on saanut Lemin ensimmäisen Kotiseututeko-palkinnon. Yhtye vastaanotti palkinnon Lemin Kotiseutuyhdistyksen juhlatilaisuudessa keskiviikko-iltana kotiseutumuseolla.

– Stam1na on jo usean vuoden ajan muistuttanut nuorta kuulijakuntaansa siitä, että olemme Lemiltä.

– Stam1na ei ole luonut uraansa kotiseutulähtöisesti, mutta tietoisen ylpeänä siitä. Uudenlaista kotiseututyötä parhaimmillaan, kehui Lemin Kotiseutuyhdistyksen puheenjohtaja Heikki Haiko.

KOTISEUTUYHDISTYS aikoo jakaa jatkossa Kotiseututeko-palkinnon vuosittain.

– Haluamme vahvistaa lemiläisyyttä ja kiittää niitä, jotka omin teoin ja sanoin puhuvat omista lemiläistä juuristaan ja kotiseudustaan, Heikki Haiko perusteli.

Hänen mukaansa lemiläisyyttä kuvaa parhaiten lemiläisten omaleimainen, ehkäpä itsepäinenkin luonne, murre, särä sekä tapa laulaa ja nauraa.

– Kuten meillä sanotaan, ”Lemi on konava mesta elää”.

STAM1NA on Heikki Haikon mielestä omalla tavallaan osoitus siitä, että Lemi ja lemiläisyys elävät muuallakin kuin kotiseutuyhdistyksen vuosikokouksessa.

– Uskomme, että Stam1na on saanut monen nuoren ja ikääntyneemmänkin miettimään omia juuriaan, Haiko totesi.

KUVATEKSTI

ES-ARKISTO/SEPPO RAUTIOVAARA

Stam1nan jäsenet viihtyvät hyvin kotikonnuillaan Lemillä. Treenikämpän portailla Pekka Olkkonen, Antti Hyyrynen, Kai-Pekka Kangasmäki ja Teppo Velin. Lisäksi yhtyeen kokoonpanoon kuuluu Emil Lähteenmäki.

Kirjoittaja:
Matti Riihelä