Lasten liikuntamaa avataan Kourulan halliin isänpäiväksi

Joutseno-hallissa suuren suosion saanut liikuntamaa saa rinnalleen toisen.

LAPPEENRANTA. Viime maaliskuussa Joutseno-hallissa käynnistynyt lasten liikuntamaa sa rinnalleen toisen vastaavan peuhauspaikan Lappeenrannassa. Kourulan liikuntahallissa avataan lapsille liikuntamaa sopivasti isänpäiväksi.

– Joutsenossa liikuntamaa on ollut erittäin suosittu, kävijöitä on sellaiset 200-300 joka kerralla, kysyntää lisäpaikalle on ollut kovasti, Lappeenrannan kaupungin liikuntasihteeri Aija Rautio kertoo.

Liikuntatoimen budjetista rahoja uuden liikuntamaan käynnistämiseen ei löytynyt, mutta uudet laitteet saatiin kustannettua lääninhallituksen hankerahan tuella.

– Kourulaan tulee pääasiassa samoja laitteita kuin Joutsenoon. Ilmavolttirata, erilaisia pienpelejä, ja monenlaisia liikkumis- ja mönkimispaikkoja, Rautio kertoo.

Liikuntamaan ideaan kuuluu, että lapset tulevat paikalle aikuisen kanssa. Toimintaa pyörittää neljä valvojaa, jotka opastavat käyttäjiä.

– Tämä on ennen kaikkea perheiden yhteistä liikuntaa, myös isovanhemmat ovat tulleet yhdessä lasten kanssa liikkumaan ja vaikkapa kummilapsen voi lähteä liikuntamaahan.

– Joutsenossa lapsista pääosa on ollut esikoulu- ja ala-asteikäisiä. Liikuntamaa on tarkoitettu 3–12-vuotiaille ja 0–3-vuotiaille varataan oma naperonurkkaus, Aija Rautio selvittää.

Kourulan hallissa liikuntamaa on käyttäjille avoinna ensimmäisen kerran isänpäivänä 8.11. klo 10–13. Seuraavan kerran toiminta pyörii kahden viikon kuluttua.

Joulukuussa liikuntamaa pitää taukoa, mutta vuodenvaihteen jälkeen se on Kourulan hallissa kahden viikon välein sunnuntaisin. Vuoden alusta asti myös erityisliikuntaryhmiin kuuluville lapsille järjestään oma vuoro liikuntamaassa klo 9–10.

Lasten liikuntamaan valvonnasta ja pyörittämisestä vastaavat Kourulan hallissa judoseura Kamiza ja PEPO:n 98-juniorien taustajoukot.

KUVATEKSTI

LIIKUNTATOIMISTO

Joutsenon liikuntamaan suosikkipaikkoja on ollut ilmavolttirata.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen