NST:ssä tunnetaan SaiPan tuska

NST on miesten salibandyliigassa jumbona. Joukkueen kapteeni Vili Rahkonen joutuu olkapääleikkaukseen.

ANSSI SILVENNOINEN

LAPPEENRANTA. NST:n alkukausi miesten salibandyliigassa on ollut viheliäinen.

NST:n päävalmentaja Jarkko Rantala sanoo joukkueensa tilanteen olevan kuin SaiPalla.

Molempia vaivaa onnistumisten puute ja jumbosija.

– Tässä mitataan niin valmentajan kuin koko joukkueenkin osaamista. Kyllähän se on tosi haastava yhtälö saavuttaa se peliin se rentous, että pelaaja menisi nauttimaan pelistä eikä pelkäämään virheitä silloin, kun tappio seuraa tappiota. Maalipaikoissa se kulminoituu, Rantala sanoo.

– Minun tehtävähän on luoda joukkueeseen ilmapiiri, että virheitä ei pelättäisi.

NST otti kauden avausvoittonsa vasta kahdeksannessa liigaottelussaan Nokian KRP:n vieraana. Samalla rivistöstä kaatui polvensa takaristisiteen loukannut Janne Kytösalmi, jonka viisikko oli omassa pelissään tasakentällisin lukemassa +4.

Seuraavana päivänä Suomen cupin ottelussa Tampereen Classicia vastaan loukkaantui NST:n kapteeni Vili Rahkonen, jonka peli luisti mainiosti yhdessä liigan pistepörssin seiskan Toni Kokkosen ja Lasse Kososen kanssa.

Kytösalmen sairausloma kestää kaksi-kolme kuukautta. Rahkosen huilin pituus selviää olkapään tähystysleikkauksen ohessa.

– Molemmat kärkiketjut kokivat heti loukkaantumisen, kun saatiin jollain tavalla peliä uomiinsa. Nyt taas uusia kenttiä etsitään, Rantala sanoo.

Vaikka NST on pelannut lukuisia hyviä eriä ja otteluitakin kauden mittaan, käteen on jäänyt yksi voitto kahdeksasta ottelusta.

– Se on niin pienestä kiinni. Jotenkin on karsittava se kokonaisuus toimimaan 60 minuuttia, Rantala sanoo.

– Oikotietä ei ole. Se on vain itse käännettävä. On uskottava omaan juttuun ja harjoiteltava hyvin. Seuraava käännön paikka on ensi tiistaina.

Kytösalmen ja Pyysingin lisäksi NST menetti Petri Pyysingin SC Kaneettiin, joka löysi hyökkääjälle vihdoin jo kesällä lupaamansa työpaikan.

Oletko ollut yhteydessä mahdollisiin uusiin pelaajiin?

– No en… kommentoi.

KUVATEKSTI

ES-ARKISTO/SEPPO RAUTIOVAARA

NST:n kapteeni Vili Rahkonen ehti tehdä kuudessa ottelussa neljä maalia ennen loukkaantumistaan.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen