Rutinkulman rakentaminen käynnistynee joulukuussa

Oka suunnittelee Kahilanniemen asuintalojen ennakkomyyntiä alkuvuodeksi.

LAPPEENRANTA. Rakennusliike Oka Oy käynnistänee Rutinkulman kerrostalon rakentamisen joulukuun aikana Lappeenrannan keskustassa.

– Vanha rakennus on purettu, uuden rakennuspohjan vahvistustöitä tehdään ja rakennuslupaa valmistellaan. Rakentaminen etenee niin nopealla aikataululla kuin se on mahdollista, sanoo aluejohtaja Seppo Tokkola.

Oka toivoo saavansa rakennusluvan viimeistään joulukuussa. Kohteen ennakkomyynti onnistui hyvin.

– Kohteesta on varattu kaksikymmentä asuinhuoneistoa eli noin puolet. Neljästä liikehuoneistosta on varattu kolme. Yrityksen johto on näyttänyt kohteelle vihreää valoa, mutta nykyisessä taloustilanteessa kaikkeen pitää vielä varautua.

Tokkolan mukaan kohde valmistuu kevättalvella 2011, jos työt käynnistyvät toivotulla tavalla joulukuussa.

Kysymyksessä on vajaan 10 miljoonan euron investointi. Tokkolan mukaan yhtiön Lappeenrannan alueen toiminnoille töiden käynnistäminen olisi tärkeää, jotta porukalle on tarjota töitä.

Oka suunnittelee myös Kahilanniemen kohteen käynnistämistä.

Rakennusliike on neuvotellut golfkentällä operoivan Golden Swingin kanssa tonttikaupasta, jolla golfyritys ostaa alueen yläosasta tontin nykyisen klubirakennuksen alueelta. Vanha puretaan ja sen tilalle nousee uusi klubirakennus.

Kun sopimus on valmis, tontti jaetaan Tokkolan mukaan kahtia, minkä jälkeen Okalle jää 2 550 kerrosneliömetrin rakennusoikeus asuintaloille.

Oka suunnittelee rakentavansa alueelle neljä rivitalotyyppistä asuintaloa.

– Talven aikana kohteesta valmistuvat havainnekuvat, ja sen jälkeen käynnistyy ennakkomarkkinointi.

Tokkolan mukaan kyselyjä on jo tullut, vaikka vielä ei ole myytävää. Kohteen rakentaminen voisi alkaa aikaisintaan toukokuussa tai markkinatilanteesta riippuen ensi syksynä.

Oka osti vuosi sitten siivun City-korttelista, mutta suunnitelmat sen rakentamisesta ovat vielä täysin kesken.

Okan kesäkuussa ostaman Autotalon alueen tulevasta kaavoituksesta yhtiö ja kaupunki neuvottelevat alustavasti lähiviikkoina. Rakentaminen ei ole kuitenkaan vielä ajankohtaista.

Kirjoittaja:
Jyrki Nuottimäki