Ari-Pekka Selinille kahden vuoden jatkopesti SaiPassa

Tämän kauden suuri tavoite SaiPalla on edelleen pääsy kymmenen joukkoon ja pudotuspeleihin. Ensisijainen tavoite on kuitenkin liigapaikan varmistaminen.

JARMO HÄMÄLÄINEN

LAPPEENRANTA. Kolmatta kauttaan SaiPaa liigassa päävalmentajana luotsaava Ari-Pekka Selin jatkaa joukkueen käskijänä myös seuraavat kaksi kautta. SaiPa on Selinin johdolla noussut viime viikkojen aikana liigan hänniltä alemman keskiryhmän kannoille, mutta valmentajan iso urakka on vielä pahasti kesken.

– Totta kai pitää olla tyytyväinen siihen, että joukkue on jaksanut uskoa itseensä ja on löytänyt keinot voittojen hankkimiseen, mutta taistelu jatkuu vähintään yhtä kovana kuin tähän astikin, Ari-Pekka Selin sanoo.

– Jääkiekon SM-liiga on tällä kaudella todella tasainen ja toivotan mielelläni muutkin joukkueet ja valmentajat mukaan SaiPan arkeen, jossa liigakarsinta on yksi mahdollisuus. Meillehän tämä ei ole uutta, sillä SaiPa on tottunut pelaamaan paineiden alla.

– Meillä on taas kolmen pelin viikko edessä, ja niistä peleistä pitää saada pisteitä, jos aiotaan pysyä mukana muiden vauhdissa. Liigapaikan säilyttäminen on tämän joukkueen ykköstavoite, mutta kyllä se kauden suuri tavoite on edelleen paikka kymmenen joukossa ja pudotuspeleissä, Selin painottaa.

SaiPan tappioputki venyi loka-marraskuussa kahdeksan ottelun mittaiseksi ja päävalmentajan potkuistakin alkoi jo spekulaatioita esiintyä.

– Se on ihan luonnollista, että epäilijöitä riittää. Olihan se tappioputki liian pitkä, mutta joukkue jaksoi luottaa siihen, että vain kovalla työllä niitä voittoja tulee. Ei siinä kannata laskea, että onko niitä tappiota nyt kahdeksan vai kahdeksantoista. Jos sitä vaan murehtii, niin huonosti käy, Selin muistuttaa.

Liiga-SaiPan puheenjohtajan Timo Tersan mukaan Ari-Pekka Selinin jatkosopimuksella haetaan pitkäjänteisyyttä ja kehitysaskelia SaiPan liigataipaleelle..

– Meillä on käynnissä monta projektia, jotka ovat Atun ideoimia. Tietenkin ne pitää viedä loppuun asti. Kun liigapaikka saadaan varmistettua, SaiPalla on hyvä mahdollisuus ottaa steppi tai kaksi ylöspäin liigassa, Tersa visioi.

SaiPa on aloittanut liigaryhmänsä tulevaisuuden rakentamisen pelaajapuolella isoista paloista. Tyler Redenbachin ja Pauli Levokarin jatkosopimukset saavat päävalmentajan täyden tuen.

– Sami (Koikkalainen) on avannut neuvottelut hyvillä sopimuksilla ja toivottavasti niitä on muutama lisää tulossa lähiviikkoina. Tammikuun loppuun asti pidetään tietysti silmät ja korvat auki vielä tämän kauden joukkueen rakentamisen osalta. Onneksi viime kauden kaltaista loukkaantumissumaa ei ole kuitenkaan nyt osunut kohdalle, Selin sanoo.

SaiPan tulevaisuuden kannalta Ari-Pekka Selin pitää erityisen tärkeinä asioina seuran omien juniorijoukkueiden edistysaskelia ja yhteistyökuviota Jukureiden kanssa.

– SaiPan A-juniorit ovat tällä kaudella ottaneet nytkäyksen eteenpäin ja ennen kaikkea siellä on nyt ymmärretty laadukkaamman ja kovemman harjoittelun merkitys.

– Jukuriyhteistyö on tarjonnut hyvän mahdollisuuden meidän A-junioreille miesten ottelujen pelaamiseen ja Jukureissa on voitu peluuttaa myös niitä liigajoukkueen pelaajia, jotka eivät mahdu avaukseen.

– Liigaryhmä täytyy säilyttää tietynkokoisena siltä varalta, että loukkaantumisia tulee. Viime kaudella me olimme suurissa vaikeuksissa, kun jouduimme etsimään pelaajia joka suunnalta, Selin muistuttaa.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinrn