Huoltorakennus nousi Papinniemelle viime tinkaan

Uusi vuokraaja tulossa ensi vuodeksi. Papinniemeen kuluvat kärkikuntien viimeiset yhdistymiseurot.

ANSSI KEMPPINEN

PARIKKALA. Etelä-Karjalan eittämättä pohjoisin leirintäalue parantaa palvelutasoaan viimeistään ensi kesäksi. Uukuniemellä Pyhäjärven rannalla sijaitseva leirintäalue saa huoltorakennuksen, johon tulee muun muassa lämpimät vessat, suihkut ja pyykinpesumahdollisuudet.

– Huoltorakennus ja uusi vastaanottopiste mahdollistavat leirintäalueen ympärivuotisen käytön, sanoo Parikkalan elinkeinojohtaja Aune Ritola.

Tosin yöpyjän kannattaa tulla vielä matkailuautolla, sillä suurin osa alueen mökeistä on suoraan sanottuna kehnossa kunnossa. Matkailuautoille löytyy jo pistokkeita ja lisää vaunupaikkoja on tulossa.

Kunnan omistaman Papinniemen leirintäalueen kehittämiseen on varattu 300 000 euroa, joka on perua Parikkalan-Saaren-Uukuniemen kuntien yhdistymisavustuksista vuodelta 2005. Vetkuttelu loppui syksyllä, kun valtionvarainministeriö ilmoitti, että ainakin ministeriön puolikas on käytettävä tänä vuonna.

Kun rakennuksen ikkunat on saatu rahdattua kylmälle työmaalle, 150 000 euroa on käytetty. Kunnan rahoittama osuus rakennetaan keväällä.

– Ei me sitä keskeneräiseksi jätetä, vakuuttaa Ritola.

Papinniemeen kuluu samalla Parikkalan vihonviimeiset yhdistymiseurot. Rahalla olisi tarvetta toki muidenkin yrityskohteiden parantamiseen, mutta päättäjät sitoivat rahat aikoinaan juuri Papinniemeen.

Papinniemen myymisestäkin liikkuu huhuja, mutta Ritolan mukaan asiassa ei ole perää. Leirintäalueelle on jo saatu melko varmasti uusi vuokralainenkin Parikkalasta.

– Paperit ovat allekirjoituksia vaille valmiita. Toivottavasti uusi yrittäjä voisi aloittaa jo kevätpilkkijäiden aikaan, sanoo Ritola.

Ritola toteaa, että uudella vuokralaisella on hyvä lähtötaso, sillä edellinen vuokraaja Niko Hälvä hoiti leirintäaluetta hyvin.

– Minusta Papinniemen 3 000 maksullista yöpymisvuorokautta vuodessa on hyvä määrä.

Papinniemen seuraava kehittämisaskel on mökkien uusiminen. Tavoitteena on rakentaa alueelle 17 mökkiä ja 35 karavaanipaikkaa.

Anssi Kemppinen

Papinniemen leirintäalueen uusi huoltorakennus on noussut nopeasti. Rantaan rakennetaan myös uusi laituri.

Kirjoittaja:
Anssi Kemppinen