Talvitapahtuma matkasi Imatran kylpylästä Rauhaan

Tarjolla on parin viikon aikana kansainvälistä lumenveistokilpailua ja talvipurjehdusta sekä talveen liittyviä muita harrasteita. Salpasafarien toimitusjohtaja Petri Parkko uskoo talvisen tapahtumaan kasvavaan vetovoimaan.

TENHO TIILIKAINEN

LAPPEENRANTA. Salpasafarien järjestämä koko perheen talvitapahtuma Winter Action Park matkaa ensi vuodenvaihteessa Imatralta Lappeenrantaan.

Viime vuonna Imatran kylpylän ympäristössä järjestetty talvitapahtuma järjestetään nyt Rauhassa Saimaa Gardensin alueella.

– Pääpaikkana on keskuspuisto entisten sairaalarakennusten välisellä alueella, Salpasafarien toimitusjohtaja Petri Parkko sanoo.

Parkon mukaan Winter Action Parkin toteutustapa ja ohjelmatarjonta on pitkälle samanlainen kuin viime vuonnakin oli. Toki mukaan on mahdutettu myös uusia elementtejä. Alueelle on vapaa pääsy, mutta aktiviteetit maksavat.

– Rauhan alue tarjoaa tapahtumalle oivalliset puitteet. Teemme tapahtumaa yhdessä paikallisten ohjelmapalveluyrittäjien ja majoitusyrittäjien kanssa, Parkko sanoo.

TAPAHTUMA käynnistetään ennen vuodenvaihdetta 30. päivä joulukuuta ja päättyy venäläisen joulun jälkeen 10. päivä tammikuuta.

– Rakennamme varmaankin muutamia teemapäiviä, jotka ovat tarkoitetut enemmän suomalaisille ja jotkut enemmän venäläisille asiakkaille. Jo viime vuoden tapahtumaan vieraita tuli runsaasti myös maakunnan ulkopuolelta, vaikka emme saaneetkaan vielä suuria massoja liikkeelle.

Tulevaa Winter Actionia on jonkin verran markkinoitu venäläisille Venäjällä. Parkon mukaan tänne lomailemaan tulevat venäläismatkaajat kaipaavat ohjelmapalveluja. Winter Action Park on yksi vastaus tähän kaipuuseen..

PARKON mukaan tapahtumia on luvassa koko perheelle: Kalastusta, mönkijöillä ajelua, moottorikelkkailua, retkiluistelua, rekiretkeä joulupukin luokse, koiravaljakkoajelua.

– Toivottavasti saamme tänne ennen tapahtuman alkamista kunnon talven, maahan lunta ja Saimaalle jäätä.

Ensimmäisessä viikonvaihteessa Saimaa Gardensin alueella järjestetään kansainvälinen lumenveistokilpailu (jäänveistokilpailu) Kimmo Frostin johdolla. Päätösviikonvaihteeseen ajoittuu puolestaan kansainvälinen jääpurjehduksen Eurooppa cupin osakilpailu.

KUVATEKSTI

ES-ARKISTO/ANNE VIHAVAINEN

Lumen- tai jäänveisto on tärkeä osa myös toisen Winter Action Park -tapahtuman ohjelmaa.

Kirjoittaja:
Tenho Tiilikainen