Tennishalli valmistuu Karhumäelle elokuuksi

Imatralaiset tennisaktiivit ovat päässeet vielä pelaamaan Iskoten tiloissa. Evakko saattaa olla edessä tammi-helmikuussa.

JARMO HÄMÄLÄINEN

IMATRA. Kaksi kenttää sisällään pitävä tennishalli alkaa nousta Imatralla Lammassaarentien varteen entisen Intiaanikylän paikkeille lähiviikkoina. Parhaillaan valmistellaan hallin pohjavalua.

– Hallin varsinaiset rakennustyöt valmistuvat aikataulun mukaan kevääseen mennessä ja sitten on vielä edessä hallin sisustaminen. Imatran Tenniksen puheenjohtaja Markku Puuska kertoo.

Kahden kentän tennishallin veroton kustannusarvio on 640 000 euroa. Opetusministeriön valtionpua hankkeeseen on myönnetty 133 000 euroa ja kaupungin tukea hallihanke saa 250 000 euroa.

Loput rahoituksesta hoitaa pankkilainalla yksityinen halliyhtiö, jolla on läheiset siteet Imatran Tennikseen.

Imatran kaupungin 250 000 euron tukiosuus oli alun perin osoitettu budjetissa Karhumäen tenniskenttien kunnostukseen. Rahat siirrettiin hallihankkeeseen, mutta hallin kokonaisrahoituksen varmistamiseksi kaupunki ei voinut olla suoraan hallin toinen omistaja.

Niinpä kaupungin tukiosuus siirtyi pääomalainana Imatran Yritystilat Oy:lle, joka nyt on hallin osakas ja osarahoittaja.

– Hyvä, että rahoituskuvio saatiin järjestymään tällä aikataululla. Me olemme saaneet vielä toistaiseksi pitää Iskote-talon pelikentänkin ja voineet pyörittää tenniskouluakin viikonloppuisin, Markku Puuska kertoo.

– Iskote-talolla pelaaminen saattaa kuitenkin loppua jo tammi-helmikuussa, riippuen siitä milloin Suomen Kerta Oy tarvitsee sen tilan käyttöönsä, Markku Puuska kertoo.

Karhumäelle valmistuvan tennishallin kahden kentän pintamateriaalia ei ole vielä ratkaisu, mutta Puuska pitää todennäköisenä boltex-maton hankkimista. Hallin lakikorkeudeksi sisätiloissa tulee 9.2 metriä.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen