Luumäki käy EeKoon kanssa neuvotteluja ABC-asemasta

Kunnanjohtaja Terttu Heimala vakuuttaa, ettei Puukylän kaavaa muuteta ABC:n takia. Aseman hän kuitenkin toivottaisi tervetulleeksi alueelle.

MATTI RIIHELÄ

LUUMÄKI. Etelä-Karjalan Osuuskauppa ja Luumäen kunta käyvät neuvotteluja ABC-liikenneaseman perustamiseksi Taavetin kupeessa, Kuutostien varressa sijaitsevan Puukylän alueelle. Kunta uudistaa ja väljentää parhaillaan alueen asemakaavaa.

Kunnanjohtaja Terttu Heimala kiistää, että kaavaa räätälöitäisiin nyt nimenomaan EeKoon ja ABC:n tarpeisiin.

– Muutamme kaavaa sen takia, että se ei ole vetänyt teollisuusalueena, vaikka sitä on monta vuotta yritetty. Muutamme sitä niin, että siellä ovat jatkossa mahdollisia myös palvelu- ja myyntitoiminnat.

– Tässä ei ole ryhdytty rakentamaan Mannisen ABC:lle kaavaa, Terttu Heimala sanoo ja viittaa osuuskaupan toimitusjohtaja Ahti Manniseen.

HEIMALA arvioi ABC:n mahdollisen tulon Luumäelle merkittäväksi asiaksi.

– Kantani on se, että ABC toisi paikkakunnalle vireyttä. Hankkeessa tähdätään Kuutostien liikenteen pysäyttämiseen, ei Taavetin tyhjentämiseen ja kuihduttamiseen.

– Kun lama on ohi, Kuutostiellä liikkuu valtava määrä autoja. Jos niitä saadaan Luumäen kohdalla pysähtymään, se on myös meidän etu.

– Näiden liikenneasemien ympärille on muotoutunut yleensä muitakin palveluita. Sellaisia palveluita, joita ei kenties tällä hetkellä täältä saa.

AIKATAULUSTA Terttu Heimala ei tässä vaiheessa osaa vielä paljon sanoa.

– Ensin täytyy olla kaava, ja jos kaavasta kovasti valitetaan, asia tietysti venyy.

– Ensimmäisenä päätettäväksi tulee jonkinnäköinen esisopimus aiheesta. Jos se minusta on kiinni, se tulee tämän kevään aikana, Terttu Heimala toteaa.

Jos ABC joskus Puukylän alueelle tulee, Kuutostien varteen kilometrin sisälle syntyy iso huoltoasemien keskittymä. Nykyisin Puukylän alueen läheisyydessä toimivat Pitkä-Shell, Teboil ja St1.

Kirjoittaja:
Matti Riihelä