Imatralle avautui uusi kauppaposti

Jokaiseen kuntaan kuuluu vielä vähintään yksi posti. Imatran paletissa palvelevat Itella, kolme kauppaa, huoltoasema ja kioski.

Matti Veijalainen

IMATRAN Vuoksenniskalaiset pääsivät maanantaina muutaman kuukauden kestäneestä postimotista. Uusi paikallisposti avautui Lihatehtaan Siwan yhteyteen.

Avajaispäivänä postitiskillä asiakkaita ottivat vastaan kaupan myyjä Sirpa Suikkanen ja Itellan kouluttaja Marja Kaksonen. He kertoivat asiakkaita käyneen verkalleen, mutta ennakoivat tahdin tiivistyvän.

– Siitä se vilkastuu, kun myös vuoksenniskalaisten noudettavat paketit saadaan Imatrankosken postista tänne.

Kari Latvanen kävi postissa kirjeasioilla.

-Tämänikäinen mies tarvitsee postia ainakin siihen, että välillä pitää lähettää apurahaa muualla asuville isoille lapsille. Nyt se käy kätevästi. Vuoksenniskan uusi posti on lähempänä kotiani kuin edellinen.

Oma paikallisposti on Latvasen mielestä Imatran kakkostaajamalle tärkeä palvelu. Latvasta katkos palvelun saatavuudessa ei tosin kirpaissut samalla tapaa, kuin montaa muuta.

– Työpaikkani on Imatrankoskella. Hoitelin postiasioitani paussin aikana siellä Imatran pääpostissa.

IMATRAN postitoimipaikkaverkostossa on nyt kuusi palvelupistettä. Imatrankosken Itella-myymälän lisäksi postipalveluja saa Vuoksenniskan, Tainionkosken ja Sienimäen Siwoista sekä Rajapatsaan Nesteeltä ja Rautionkylän R-kioskista.

Yrityspostien puolella postin yhteistyökumppaneita on vaihtunut, mutta postiverkosto on kenttäpäällikkö Vesa Konttisen mukaan tarkoitus säilyttää määrällisesti nykyisellään.

– Kaikkien kanssa on tehty toistaiseksi voimassa olevat sopimukset.

Konttisen mukaan Imatran yrityspostipalvelupaletti on melko tyypillinen lajissaan. Vuoksenniskan edellinenkin posti oli kaupan, tosin toiseen ryhmittymään kuuluvan tiloissa.

Postille sopii hyvin se, että liikeaikalain muutos vapautti kaupat pidentämään aukioloaikojaan. Hoitamistaan postipalveluista yritysvetoinen postitoimipaikka saa suoriteperusteisen palkkion.

KUVATEKSTI

Kai Skyttä

Siwan myyjä Sirpa Suikkanen ja Itellan kouluttaja Marja Kaksonen palvelivat Kari Latvasta.

Kirjoittaja:
Matti Veijalainen