Asiakkaat löytäneet yhteispalvelupisteeseen Parikkalassa

Parikkalan lomitusalue laajentuu. Sosiaali- ja työvoimahallinnon parivaljakko muutti saman katon alle.

Anssi Kemppinen

PARIKKALA. Maatalousasiakkaat ovat löytäneet tiensä Parikkalan keskustaan. Kunnan maaseututoimisto muutti helmikuussa Saarelta virastotaloon Parikkalantielle, jossa se muodostaa yhteispalvelupisteen työvoimapalveluiden kanssa.

– Kyllä asiakkaat ovat tänne löytäneet. Muutosta tulee kommenttia sen mukaan pitenikö tai lyhenikö matka, sanoo kunnan maaseututoimenpäällikkö Maija Sairanen.

Sairasen mukaan ihmiset tuovat toimistoon hakemuksia ja erityisesti keväällä tukipäätöksiä, mutta käyvät myös pohtimassa ja hakemassa tietoa muun muassa tukien vaikutuksista.

Maaseututoimiston lomituspalveluihin tulee lisää johtavia lomittajia ensi vuoden alussa, kun Parikkalan lomitusalueeseen liitetään Kerimäen iso lomitusalue.

VAJAAN kolmen viikon vanhassa yhteispalvelupisteessä toimivat myös ELYn alaiset Työ- ja elinkeinotoimisto sekä työvoiman palvelukeskus. TE-toimisto laskeutui muutossa vain kerrosta alemmas.

– Järjestelyillä haetaan parempaa yhteistyötä sekä säästöjä kunnalle ja valtiolle, jotta voitaisiin turvata palveluja maaseudulla, sanoo Imatran TE-toimiston johtaja Pentti Paakkunainen.

Työvoiman palvelukeskuksessa toimivat työvoima- ja sote-piirin sosiaaliohjaaja, jotka pääsivät nyt saman katon alle.

VIRASTOTALOSSA olivat ennen myös paikallinen poliisiasema ja verotoimisto, jotka löytyvät nyt Kelan pisteen kanssa Torikadulta.

Liikkuva poliisi sai taas kaipaamansa tauko- ja työtilat Parikkalan Kolmikannan rajavartioasemalta.

Anssi Kemppinen

Parikkalan virastotalon yhteispalvelupiste sijaitsee osoitteessa Parikkalantie 45.

Kirjoittaja:
Anssi Kemppinen