Kylpylän rekrytoinnit jo hyvässä vauhdissa

Rauhan kylpylähotellin esimiesten valinta ajoittuu tämän vuoden lopulle ja tarvittavan henkilökunnan ensi keväälle. Kiinnostus tarjolle tulevista työpaikoista on ollut suurta.

Tenho Tiilikainen

LAPPEENRANTA. Ensimmäisten henkilöiden palkkaaminen rakenteilla olevaan Holiday Club Saimaa -kylpylähotelliin on käynnissä.

– Ensimmäisessä vaiheessa palkkaamme myyntityöstä vastaavia henkilöitä. Kylpylän kokous- ja majoitusmarkkinointi pitää saada käyntiin jo ennen tulevaa kesää. Kokousajoista ja -paikoista päätetään suurissa yrityksissä hyvinkin pitkällä aikajänteellä. Tämän vuoksi myös meidän on lähdettävä liikkeelle hyvissä ajoin, Holiday Club Resortsin (HCR) asiakaspalvelutoimintojen johtaja Jukka-Pekka Pajunen sanoo.

KYLPYLÄHOTELLIN pitäisi valmistua ennen ensi vuoden syksyä.

Pajusen mukaan seuraava henkilökunnan valintavaihe menee tämän vuoden lopulle.

– Vuodenvaihteen tienoilla kylpylähotelliin valitaan esimiesryhmä, varsinaisen henkilökunnan valinta ajoittuu ensi vuoden kevääseen. Tällöin meille jää myös aikaa henkilökunnalle annettavalle omalle koulutuksellemme.

Pajunen uskoo, että rekrytoinnissa joudutaan valinnan vaikeuteen ylitarjonnan vuoksi.

– Jo nyt uuden työnantajan tulo alueelle on herättänyt valtavaa kiinnostusta. Yhteydenottoja on tullut erittäin paljon. Tarvitsemme kaikille osastoillemme venäjää taitavia, mutta ei kaikkien palkattavien tarvitse venäjää osata, Pajunen kertoo.

SUURIN OSA palkattavasta henkilökunnasta sijoittuu siivous- ja ravintolatyöhön.

Pajunen uskoo, että HCR pääsee hyvään yhteistyöhön esimerkiksi restonomeja kouluttavan Saimaan ammattikorkeakoulun kanssa. Yritys voi tarjota muun muassa harjoittelu- ja kesätyöpaikkoja opiskelijoille.

– Olemme ammattikorkeakoulun edustajien kanssa käyneet keskusteluja siitäkin, että löytyisi muutama opiskelija ja opettaja, jotka voisivat seurata yrityksen käynnistämisprosessin läpi ja dokumentoida sen. Vastaavan kokoluokan palvelualan yritystä tuskin vähään aikaan perustetaan sen enempää Etelä-Karjalaan kuin edes koko Suomeen.

PAJUNEN ja Saimaan ammattikorkeakoulun rehtori Anneli Pirttilä pitävät erikoisena, jos opetusministeriön kaavailut supistaa matkailu-, ravitsemus- ja talousalan opetusta kohdistuvat Saimaan ammattikorkeakouluun. Asiasta neuvotellaan 22. päivä huhtikuuta.

– Tässä tilanteessa supistamisajatus kuulostaa aivan hölmöläisten hommalta, Pajunen lataa.

– Tällaiseen mahdollisuuteen en suostu edes uskomaan. Ei koulutustarjonnan tarvetta ja antamistarvetta voi mitata metrimitalla, Pirttilä valaa uskoa.

KUVATEKSTI

Arkisto/Kai Skyttä

Uusi kylpylähotelli rakentuu entisen Rauhan sairaalan maisemiin. Vuoden 2011 jälkipuoliskolla valmistuvaan hotelliin haetaan jo nyt työntekijöitä.

Kirjoittaja:
Tenho Tiilikainen