Laukuslahden tonttihinnoista virisi keskustelu Luumäellä

Kunta käyttää alueen valmistelemiseen 645 000 euroa. Vähintään sen summan kunta aikoo saada tonttikaupalla takaisin.

Matti Riihelä

LUUMÄKI. Kesällä käyttöön otettavan asuntoalueen tonttihinnoista syntyi keskustelua Luumäen kunnanvaltuustossa maanantai-iltana.

Muutaman puheenvuoron valtuutetut innostuivat käyttämään myös eteensä saamistaan viime vuoden tuloskorteista.

Valtuusto hyväksyi kunnanhallituksen esityksen siitä, että Laukuslahden viidestä rantatontista järjestetään hintakilpailu.

Pohjahintana on 35 euroa neliöltä. Alueen muiden tonttien hinta on kiinteä, 8 euroa neliöltä.

Hintakilpailussa kovin painoarvo on tarjotulla hinnalla. Osansa on myös tarjoajan perhesuhteilla, kotipaikalla, työpaikalla ja tulotasolla.

PÄIVI KÄRMENIEMI (sd.) ihmetteli hieman tulotason tarpeellisuutta tarjouksien vertailussa.

– Jos tarjottu hinta on saman suuruinen, köyhempi ihminen jää nuolemaan näppejään, hän näki.

Kari Metsäkallion (kok.) mielestä kunta luopuu hyvään ilmansuuntaan olevista rantatonteista liian halvalla, jos kauppa joudutaan tekemään pohjahinnalla.

Kunnanjohtaja Terttu Heimala kertoi, että Laukuslahden käyttöönotto maanhankintoineen kaikkineen maksaa kunnalle 645 000 euroa.

– Se raha kunnan pitää saada sieltä pois. Vaikka rantatontit myytäisiin pohjahintaan, se raha tulee sieltä pois, hän selitti hinnoittelua.

TULOSKORTIT keräsivät enimmäkseen myönteisiä kommentteja, mutta muutaman kriittisenkin.

Katriina Ovaska (kesk.) kertoi tehneensä kortteja tutkiessaan huomion, että hallintokunnat täyttävät kortteja eri tasoisesti. Anne Pylväläinen (kesk.) ja Terhi Karhu (kok.) toivoivat, että tuloskortit tulisivat myös vapaa-aikasektorilta.

Anne Marttila-Inkilä (kesk.) puolestaan kaipaili rekrytointiosion täydentämistä hakijamäärillä.

Pentti Salenius (sd.) pohdiskeli, olisiko ”tuloskortin tapaisesti” mahdollista seurata myös sosiaali- ja terveyspiirin toimintaa.

KOKOOMUKSEN valtuustoryhmä tehtaili illan ainoan valtuustoaloitteen.

Ryhmä esittää kahta uutta kevyen liikenteen väylää Taavettiin.

– Nykyiseltä linja-autojen kääntöpaikalta Marttilantien itäpuolella terveyskeskukselle ja apteekille asti sekä Linnalantieltä Koulutien reunaan Marttilantielle asti, ehdotti aloitteen lukenut Ville Tanskanen.

Ryhmä pyysi myös selvittämään, onko hankkeen toteuttamiseksi ja taajamien turvallisuuden sekä viihtyvyyden parantamiseksi saatavana projektirahoitusta tai muuta ulkopuolista rahoitusta.

Kirjoittaja:
Matti Riihelä