Laitex teki isoja kauppoja

Tuotanto pyörii täysillä ja uutta väkeä on palkattu. Tuotantotiloja on pian laajennettava, jos tilaustahti jatkuu alkuvuoden kaltaisena.

Jyrki Nuottimäki

LAPPEENRANTA. Konepaja Laitex on tehnyt alkuvuoden aikana merkittäviä kauppoja. Yritys on jo palkannut lisää työntekijöitä ja tekee niin myös jatkossa, jos uusia kauppoja syntyy.

Toimitusjohtaja Kari Kurronen arvioi, että pian pitää viedä eteenpäin myös laajennushankkeita. Laitexilla on nyt 45 työntekijää ja tuotantotilat Lauritsalassa.

LAITEXIN alkuvuoden tilausten arvo ylittää jo viime vuoden liikevaihdon.

– Tilauskantamme arvo on noussut tänä vuonna jo yli viiteen miljoonaan euroon. Se on meidän kokoiselle firmalle ihan hyvä. Peruskuormaa töille on myyty puolen toista vuoden päähän.

Kurronen on hieman hämmentynyt, kuinka äkkiä toiminta lähti rullaamaan epävakaissa talouden suhdanteissa. Kauppoja on tehty etenkin voimalaitosten kuljetinjärjestelmistä.

– Kelkka kääntyi nopeasti, yllättäen ja mukavaan suuntaan. Kauppa lähti liikkeelle tammikuussa ja on jatkunut tähän saakka. Myyntimiehemme palasi viime viikolla Ruotsista ja Tanskasta. Molemmista maista oli kauppatuomista.

ERITYISEN iloinen Kurronen on siitä, että Laitex sai isoja projekteja Venäjälle, jonka hän uskoo jatkossakin tarjoavan huikeita mahdollisuuksia suomalaisfirmoille.

– Venäjälle teimme 1,5 miljoonan euron kaupat. Myös viime syksynä Alstomin Narvan voimalakauppojen optio toteutui ja toi nyt miljoonan euron lisätyöt.

Pienempiä puolen miljoonan euron projekteja on tullut sinne sun tänne, Kurronen kuvailee.

– Pullat ovat nyt tosi hyvin uunissa.

Kirjoittaja:
Jyrki Nuottimäki