Lappeenrantalaisten siivu monitoimiareenasta 60 tuntia kuussa

Urheiluseurat saavat käyttömaksuista alennusta. Rauhan Areenan käytön jakaminen kylpylähotellin asiakkaiden, kuntalaisten ja seurojen välillä tarkentuu myöhemmin.

Johanna Sjöholm

LAPPEENRANTA. Lappeenrantalaiset saavat käyttää Rauhan kylpylähotellin yhteyteen rakennettavaa monitoimiareenaa ilmaiseksi 60 tuntia kuukaudessa. Ilmaisvuorot on tarkoitettu käytännössä koululaisille ja päiväkotiryhmille.

Urheiluseurat saavat tilojen käyttömaksuista 40 prosentin alennuksen.

Monitoimiareenan rakentamisen rahoittaa kokonaan Lappeenrannan kaupunki. Areena toteutetaan joko viiden tai kuuden miljoonan euron hintaisena riippuen siitä, myöntääkö työ- ja elinkeinoministeriö hankkeelle 900 000 euron avustuksen.

Kaupunginjohtaja Seppo Miettisen mukaan päätös lisärahoituksesta pitäisi tulla maaliskuun aikana.

Areena rakennetaan kylpylähotellin kanssa saman katon alle, ja sen toimintaa pyörittää käytännössä Holiday Club Resorts Oy.

KYLPYLÄHOTELLIN ja monitoimiareenan rakentaminen käynnistyy ensi viikolla. Areena on tarkoitus saada valmiiksi ensi vuoden syksyyn mennessä.

Lappeenrannan kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina kaupungin ja Holiday Club Resortsin välisen areenaa koskevan täytäntöönpanosopimuksen.

Holiday Club Resortsin toimitusjohtajan Vesa Tengmanin mukaan areenan käyttöä koskevista yksityiskohdista sovitaan myöhemmin. Esimerkiksi sitä ei vielä tiedä, kuinka paljon vuoroja urheiluseurat areenalta saavat.

Kaupungin oikeus käyttää areenaa säilyy siihen asti, kunnes Holiday Club lunastaa sen itselleen. Yhtiön on lunastettava areena viimeistään 15 vuoden kuluttua sen käyttöönotosta.

AREENAN IDEANA on muunneltavuus. Suurimman tilan vie jääkiekkokenttä, joka voidaan tarvittaessa muuttaa esimerkiksi salibandy- tai muuksi palloilukentäksi.

Urheilun lisäksi areena sopii kokousten, konserttien ja konferenssien järjestämiseen. Yleisöä tapahtumiin mahtuu 4 000 hengen verran.

– Tila taipuu useisiin käyttötarkoituksiin jopa saman päivän aikana. Aamulla siellä voidaan pelata jääkiekkoa ja illalla kuunnella konserttia. Areena mahdollistaa kansainvälisten huippuartistien tuomisen maakuntaan, Tengman hehkuttaa.

Kirjoittaja:
Johanna Sjöholm