Ryanairin Lappeenrannan-lento teki ensilentojen ennätyksen

Saksan Weezeen lähti lähes täysi koneellinen. Venäläismatkustajat olivat löytäneet uuden yhteyden.

Helena Rissanen

LAPPEENRANNAN lentoasemalla jaettiin torstaina kehuja, kiitoksia, ruusuja, kuohuviiniä ja kakkua. Ryanairin ensimmäinen Lappeenrannan- lento toi kentälle kolmisenkymmentä matkustajaa Düsseldorfin kupeesta Weezestä ja vei mennessään melkein täyden koneellisen ihmisiä. Saksaan päin suuntaisi suuri joukko venäläisturisteja.

Ryanairin lennot Lappeenrannasta alkoivat kuukauden etuajassa kovan kysynnän vuoksi.

— Tällä lennolla tehtiin Ryanairin kaikkien aikojen ensilentojen ennätys, Ryanairin Pohjoismaiden markkinointipäällikkö Erik Elmsäter hehkutti.

LAPPEENRANNAN seudun yrityspalvelujen hallituksen puheenjohtajan Jukka Kopran mukaan lentoliikenteessä on nyt hyvä alku. Lappeenrannan lentokentältä avautuvat yhteydet Düsseldorfin, Riikan ja Tallinnan kautta yli 200 kohteeseen maailmalla. Tänne on entistä helpompi myös päästä Euroopasta.

Kopran mukaan pallo on nyt seudun matkailupalvelujen tuottajilla.

— Etelä-Karjalaan tuleva turisti jättää alueelle keskimäärin 284 euroa rahaa. Jos tänne tulee kaksi kertaa viikossa lentokoneella liki 200 ihmistä, se merkitsee vuodessa isoa rahasummaa.

LENTOASEMAN tilat ovat Kopran mukaan hyvässä kunnossa. Matkustajat mahtuvat vielä juuri ja juuri lentoasemalle. Enimmillään asema on vetänyt kerralla 1 500 matkustajaa, kun Pietarin kenttä oli suljettuna, ja lennot kulkivat muutaman päivän Lappeenrannan kautta.

— Kun on kysyntää ja matkustajia riittää, ei ole mikään ongelma laajentaa lentokenttää, Kopra sanoi.

Kiitoradan puolesta Lappeenrannan kenttä on yksi Suomen parhaita.

— 1990-luvun lopulla taistelin Ilmailulaitoksen pääjohtajan kanssa kiitoradan pidennyksestä ja voitin. Ilman silloin tehtyä 500 metrin jatkoa nykyinen lentoliikenne ei olisi mahdollista, lentoaseman entinen päällikkö Jouko Kuronen kertoi.

LENTOASEMALLA venäläistä Art Vyborg -matkatoimistoa johtava Svetlana Mitjukevitsh uskoo venäläismatkustajia riittävän muillekin kuin avajaislennoille.

— Venäjällä Ryanair on tunnettu brändi. Lentoyhtiön koneet ovat kuljettaneet venäläisturisteja Tampereen kautta Eurooppaan jo kauan. Nyt on mahdollisuus lähteä lennolle lähempää Lappeenrannasta, Mitjukevitsh iloitsee.

Art Vyborgin lentobusseilla pääsee edullisesti Pietarista suoraan Lappeenrannan kentälle.

— Lappeenrannan kentän paikoitustilat ovat aika pienet, joten on kätevää, että venäläisturisteja tuodaan tänne linja-autolla.

KUVATEKSTI

Seppo Rautiovaara

Markkinointipäällikkö Erik Elmsäter (vihreähattuinen oikealla) ilahdutti Ryanairin Lappeenrannan neitsytlennon matkustajia pukeutumalla irlantilaisesta kansanperinteestä tuttuun Leprechaunin hahmoon. Leprechaunit ovat pieniä, pahansuopia haltijoita.

Kirjoittaja:
Helena Rissanen