SaiPalle tippuu murusia pudotuspelien tuotoista

Kotijoukkueet saavat pitää tulonsa jääkiekon SM-liigan pudotuspelien alkukierroksilla. SaiPalta ne eurot menivät ohi suun.

Vesa Salminen

JÄÄKIEKON SM-liigan pudotuspelien tulonjako on muuttunut niin, että säälipleijarien ja neljännesvälierien tuotot menevät kotijoukkueelle ja SM-liiga saa semifinaalien ja finaalin tuotot. Liiga jyvittää ne seuroille sijoitusten mukaan.

Aikaisemmin kaikki rahat menivät yhteiseen pottiin ja jaettiin sijoitusten mukaan.

Paljonko SaiPa hävisi taloudellisesti, kun se playoffsien sijasta lähti kesälomalle, Liiga-SaiPa Oy:n puheenjohtaja Timo Tersa?

— Itse asiassa sitä on hirveän vaikea tarkkaan laskea. Mehän ei budjetoitu millään tavalla playoffeja, koska meillä oli tavoite päästä kymmenen parhaan joukkoon.

— Se, että liigakarsintapaikka ratkesi niin monta kierrosta ennen loppua, se oli meille iso juttu. Jos olisi menty loppuotteluun, se olisi ollut aika iso summa.

— Meille oli pöytä katettu ja pettymys oli kyllä valtava viimeisen pelin johdosta. Tässä nyt on pari päivää otettu happea häviön jälkeen, ja olihan meidän kausi helkkarin hyvä ja noususuhdanteinen koko ajan.

Millainen taloudellinen tulos koko kaudesta on tulossa?

— Me ollaan hyvin lähellä plus—miinus nollaa. Onko se plus 20 000 tai miinus 20 000, ei puhuta missään nimessä isoista luvuista.

Millainen heijastusvaikutus yhdellä ankealla ottelulla on ensi kauteen?

— Olen itse aina sanonut, että sääli on sairautta, mutta yhteistyökumppaneilta on tullut enemmänkin kannustavia viestejä. Siellä nähdään, että tämä oli meillä iso askel eteenpäin kun noustiin ihan tohon kantaan.

—Ainut mitä itse haluan on, että me opitaan tästä jotakin. Kaikkien osapuolten on yritettävä entistä enemmän, johdon, pelaajien ja valmennuksen. Ammattimaisempaa otetta on löydyttävä, ettei tämmöinen pääse toistumaan.

Onko pelaajapalkkioissa luvattu bonuksia pudotuspelipaikasta?

— En itse asiassa tiedä tarkkaan pelaajien bonuksista, miten ne on rakennettu. Käsitykseni mukaan ei ainakaan isolla porukalla niitä ole. Jos bonuksia on, ne ovat yleensä pisteiden valossa.

Onko yhteistyösopimuksissa bonuksia pudotuspelipaikasta?

— Ei ole.

Pelaajasopimuksista valtaosa on valmiina, mutta sinetöikö loppu joidenkin yksittäisten pelaajien, esimerkiksi ulkomaalaisten, kohtalon SaiPassa?

— Ne, jotka on ilmoitettu, ne sopimukset on tehty. Ne, joita ei ole kerrottu, ne ovat auki, mutta ne ovat lähipäivien juttuja.

Miten osasto Toporowski, Pohl, Barney?

— Ne ovat auki, niistä ei ole vielä uutisoitavaa. Valmennus halusi katsoa koko ruletin loppuun ja tehdä sitten vasta päätöksiä.

Hankinnoista on huhuttu Dale McTavishia myöten, onko valmiita sopimuksia uusien pelaajien kanssa olemassa?

— Esimerkiksi Dale McTavishan kiinnostaa meitä aina, jos hän on tarjolla. Sen nyt aika näyttää, sitä keskustelua on käyty. Tuleeko siitä koskaan mitään, sitä ei tiedetä.

— Valmiita sopimuksia ei ole.

Kirjoittaja:
Vesa Salminen