Ammattiopistoille tehdään oma kampus Taikinamäelle

Etelä-Karjalan aikuisopisto luopuu Tukkikadulla Pallossa sijaitsevista toimitiloistaan. Metalli-, sähkö- ja rakennusalan koulutukselle etsitään uusia vuokratiloja.

Matti Saarela

LAPPEENRANTA. Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymä hankkii ammattiopistolle ja aikuisopistolle omaa yhteistä kampusta siirtämällä aikuisopiston toimintoja Armilankadulle ja myöhemmin myös Pohjolankadulle ammattiopiston tiloihin.

Opetustiloja kaupungin keskustasta vapautuu runsaasti, kun Saimaan ammattikorkeakoulun toiminta siirretään kokonaan Skinnarilaan, jonne muodostetaan Teknillisen yliopiston ja ammattikorkeakoulun yhteinen kampus.

Aikuisopisto luopuu sekä Valto Käkelän kadulla sijaitsevista opetustiloista että Tukkikadulla Pallossa sijaitsevista tiloista.

– Suunnitelmamme tähtäävät siihen, että kaikki toiminta siirretään Tukkikadun tiloista pois viimeistään elokuussa 2011. Tämä on tavoite, aikuisopiston rehtori Sakari Kivimäki kertoo.

TUKKIKADUN toimipisteen opetustilat on saneerattu paikalla aikaisemmin toimineen rikkihappotehtaan tiloihin. Kiinteistön uudessa osassa sijaitsee urheiluhalli. Kivimäen mukaan rakennukset omistaa koulutuskuntayhtymä, maapohja rakennusten alla on Lappeenrannan kaupungin omaisuutta.

– Uutta rakennuskantaa tehtiin silloiselle kurssikeskukselle. Tulimme tänne vuonna 1974, Kivimäki kertoo.

Kivimäen mukaan Armilankadun tiloihin tehdään vuoden aikana perusteellinen saneeraus.

– Sinne saamme opetustilat aikuisopiston sosiaali- ja terveysalan opetukselle sekä toimistotilat kuntayhtymän ja aikuispoiston hallinnolle, Kivimäki kertoo.

Ravintola- ja puhdistuspalvelujen opetus siirretään Tukkikadulta Pohjolankadulle ammattiopiston tiloihin.

– Myös siellä tehdään muutostöitä, Kivimäki jatkaa.

Pallon kiinteistössä on tällä hetkellä tilat myös metalli-, sähkö ja rakennusalan aikuiskoulutukselle. Samoin sillä toimii aikuisopiston puutarha-alan koulutus yhdessä ammattioppilaitoksen kanssa.

– Parhaillaan etsimme näille teknisille toimialoille vuokrakiinteistöä. Tarkoitus on päästä asianmukaisiin vuokratiloihin. Vaihtoehtoisesti etsimme sijoittajaa, joka on valmis rakennuttamaan meille uudet vuorattavat tilat, Kivimäki kertoo.

– Me emme vielä tiedä konkreettisesti, mihin nämä toiminnot sijoitetaan. Aika on kuitenkin ajanut Tukkikadun tilojen ohi. Näin vanhoja ja epätarkoituksenmukaisia tiloja ei kannata enää ryhtyä kunnostamaan, hän jatkaa.

KUVATEKSTI

Mika Strandén

Marko Seppänen ja Ari Toikka suorittavat parhaillaan Tukkikadun opetustiloissa levy- ja teräsrakenteiden hitsauskurssia. Kurssi päättyy kesäkuussa. Seppäsen mukaan alan töitä ei kuitenkaan tahdo löytyä Etelä-Karjalasta.

Kirjoittaja:
Matti Saarela