Dale McTavishille on varattu iso rooli SaiPan hyökkäyksessä

McTavish pelaa SaiPassa ensi kaudella kuuden kuukauden artistisopimuksella. Kisapuiston yleisön suosikki 11 vuoden takaa aloittaa pelit SaiPan paidassa lokakuun alussa.

Jarmo Hämäläinen

LAPPEENRANTA. Keväällä 1999 SaiPan pronssiotteluun saakka jääkiekkoliigassa johdattanut kanadalaishyökkääjä Dale McTavish palaa SaiPan hyökkäykseen ensi kaudella. Sveitsin liigassa kymmenen vuotta kiekkoillut 38-vuotias McTavish liittyy SaiPan vahvuuteen lokakuun alusta.

— SaiPa oli minulle aikanaan ensimmäinen seura ulkomailla. Minulle ja vaimolleni jäi niin hienot muistot ajasta täällä, että halusimme tulla vielä takaisin, kertoo McTavish, joka muuttaa Lappeenrantaan lokakuussa vaimonsa sekä kahden poikansa kanssa.

— Olemme kesän Kanadassa ja alkusyksystä harjoittelen varmaan muutaman viikon Sveitsissä vanhan seurani Zugin kanssa, Dale McTavish suunnittelee.

MCTAVISHIN hankinta on SaiPalle sen verran iso taloudellinen satsaus, että seuran pelaajabudjetti venyy tässä vaiheessa kuuden kuukauden artistisopimukseen, jolloin seura selviää halvemmalla veroista ja työnantajan muista oheismaksuista.

Jääkiekkoliigan kausi jatkuu pudotuspeleissä kuitenkin huhtikuuhun asti. Dale McTavishia ei passiteta pois kesken kauden, jos SaiPan on vielä mukana peleissä.

— Sitten maksetaan verot, sillähän se selviää, sanoo McTavishin hankinnasta silmin nähden innostunut Liiga-SaiPan puheenjohtaja Timo Tersa.

Tersa puhui puheenjohtajaksi tullessaan stepeistä, joilla SaiPan profiilia liigassa nostetaan.

— Tämä oli nyt yksi tärkeä steppi. Joka kevät on minultakin hallilla kyselty, että milloinka te hankitte sen Dalen takaisin. Nyt kaikki loksahti kohdalleen, Tersa tähdentää.

YKSITOISTA vuotta sitten edellisen kerran SaiPan paidassa maaleja takonut Dale McTavish teki päätyneellä kaudella Sveitsin liigassa EV Zugissa 55 pelissä tehopisteet 28+27=55. SM-liigassa hän voitti 25 osumalla maalikuninkuuden kaudella 1997—98.

— Rakastan vielä pelaamista ja tunnen olevani hyvässä fyysisessä kunnossa. Tässä iässä suunnittelen peliuran jatkamista vain vuosi kerrallaan ja pelaan niin kauan kuin tunnen olevani hyvällä tasolla, McTavish korostaa.

SaiPan valmentaja Ari-Pekka Selin on vakuuttunut siitä, että McTavishin avulla SaiPan hyökkäykseen saadaan sitä taitoa ja energiaa, jolla pudotuspelipaikka irtoaa.

— Dale tuo hyökkäyksiin lisää suoraviivaisuutta ja tulivoimaa. Hänen mukanaan joukkue saa varmasti myös lisää voitontahtoa ja kokemusta, Selin vakuuttaa, eikä epäile ikävuosien painavan vielä McTavishin jaloissa,

— Meillä on siitä hyvä tilanne, että Dalen kohdalla päivitykset pelikunnosta ja asenteesta ovat olleet koko ajan kunnossa. Liiga-SaiPan hallituksen jäsen Jussi Markkanen kun on pelannut koko kauden hänen kanssaan samassa seurassa, Selin muistuttaa.

KUVATEKSTI

Marleena Liikkanen

Dale McTavishin hankinta takaisin SaiPan paitaan on Liiga-SaiPan puheenjohtaja Timo Tersan (vas.) ja Sami Koikkalaisen kevään iso steppi seuran kehitysohjelmassa.

Dale Mctavish

38-vuotias kanadalainen laitahyökkääjä

186 cm, 91 kg

Naimisissa, perheessä myös 10- ja 7-vuotiaat pojat

Seurat: Pembroke Lumber Kings, Peterborough Petes, St. Francis Xavier University, Saint John Flames, Calgary Flames, SaiPa, Blues, Rapperswil, ZSC Lions, EV Zug, SaiPa

SM-liigan maalikuningas kaudella 1997—98

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen