Käsin syntyi iloa ja muotoa

Taito Etelä-Karjalan näyttely keräsi yhteen talven aikana tehdyt oppilastyöt.

Hanna Kuusisto

LAPPEENRANTA. Galleria Lauraan on koottu Taito Etelä-Karjalan oppilastöitä viime syksyltä ja kuluvalta keväältä. Käsillä iloa, taitoa ja muotoa -näyttely esittelee lasten Taito-käsityökoulun, Taito-käsityöklubin ja Taito-senioreiden töitä.

Taito-käsityökoulun yhdeksässä ryhmässä työskenteli talven mittaan 65 innokasta 4-15-vuotiasta lasta. Käsityökoululaiset valmistivat muun muassa lintuja, munia ja pesäpuita eri tekniikoilla, kuten huovuttamalla villasta, hiomalla kiveä käsityövälinein, työstämällä risuista ja kutomalla.

He myös tekivät pussukoita muovipusseista, kokosivat naulakoita romusta ja tuunasivat kruunuja.

TAITO-KÄSITYÖKLUBI kokosi yhteen viikoittain noin 40 aikuista käsityön harrastajaa. Klubilaiset muun muassa yhdistivät virkkausta pellavakankaaseen, käyttivät kuvansiirtotekniikkaa, antoivat neuleelle uuden elämän ja uusiokäyttivät romua.

Taito-seniorit on puolestaan yli 63-vuotiaille tarkoitettu ryhmä. Seniori valmistivat talven aikana muun muassa ompelurasioita, huiveja salomonin solmulla, nappikoruja virkkaamalla ja koristeita koivurisuista.

Käsillä iloa, taitoa ja muotoa -näyttely on esillä Galleria Laurassa 30. huhtikuuta saakka (Kauppakatu 25, Lappeenranta).

Taito-käsityökoulun oppilaat huovuttivat lintuja villasta.

Kirjoittaja:
Hanna Kuusisto