Tuli pisti Tainionkosken koulusuunnitelmat uusiksi

Tainionkosken kampuksen rakenneryhmä miettii pikaisesti, mitä kannattaa korjata ja missä aikataulussa. Tulipalon aiheuttamat vahingot ovat mittavat.

Tenho Tiilikainen

IMATRA. Tainionkosken koulun liikuntasalin lauantainen kattopalo pisti kertaraapaisulla koko koulumäen tulevaisuuspohdinnat uusiksi.

Tainionkosken yläkoulun oppilaiden on ollut määrä siirtyä Mansikkalan kouluun lukuvuodesta 2011-2012 lähtien. Tuolloin Tainiolle siirtyisivät myös Sienimäen koulun 1.-6.-luokkien oppilaat. Tainionkosken koululle on kaavailtu tiloja myös Imatran työväenopistolle.

Tuli tuhosi suurimman osan Tainionkosken koulun liikuntasalin kattorakenteista. Sammutusvesi aiheutti suuret vahingot myös liikuntasalille ja sen alapuolella olevien kotitalouden ja teknisen työn opetustiloille. Tilat ovat pois käytöstä.

Sivistystoimen toimialajohtaja Jussi Virsunen myöntää tulipalon tuoneen uusia elementtejä Tainionkosken koulun rakennepohdintaan. Rakennetyöryhmä pääsi pohtimaan näitä elementtejä tuoreeltaan maanantaina.

– Pohdittavaksi tulee, mitä kannattaa tehdä vuoden käyttöä varten, jos ja kun yläkoululaiset muuttavat Mansikkalaan. Pohdittavana on ollut myös työväenopiston tulevat tarpeet. Jos tulipaloa ei olisi ollut, niin nyt palossa kärsineille tiloille ei olisi tarvinnut tehdä juuri mitään, Virsunen pohtii.

Hänen mukaansa Tainionkosken koululla tarvitaan jatkossakin riittävän suuri liikuntasali. Alakoulun yhteydessä oleva sali ei oikein täytä näkypäivän vaatimuksia.

– Sekin selviää varmasti lähipäivinä vahinkojen täsmentyessä, kannattaako palanutta siipeä ryhtyä korjaamaan ollenkaan, vai pitääkö se purkaa pois ja rakentaa tilalle uusi, Virsunen sanoo.

Tilahallintapäällikkö Markku Salo myöntää, että näkymä ei tulipalon jäljiltä ole kovin lohdullinen.

– Iso remppa siitä joka tapauksessa tulee, mutta kuinka suuri, sitä ei vielä kukaan tiedä.

Salon mukaan arvioita kunnostamiskustannuksista ei tässä vaiheessa pystytä vielä antamaan.

Tuli ei sinällään vaurioittanut koulun liikuntasalia tai muita opetustiloja, mutta sammutusvesi on lainehtinut lattialla valtoimenaan. Seinä, katto- ja lattiarakenteet ovat kastuneet kauttaaltaan. Maanantaina liikuntasalissa oli kuumailmapuhaltimia auttamassa pintarakenteiden kuivumista.

– Purkamaan joudutaan ja paljon, Virsunen epäilee.

KUVATEKSTI

Kai Skyttä

Tainionkosken koululla lauantaina riehunut tulipalo saattaa sekoittaa kouluverkkoratkaisuja paljonkin.

Kirjoittaja:
Tenho Tiilikainen