MLL löysi paikkansa Savitaipaleelta

Jäsenhankintakilpailun voitto toi yhdistykselle ylimääräistä toimintarahaa. Suosittu perhekahvila avautuu jälleen elokuussa.

Anne Kokkonen

SAVITAIPALE. Mannerheimin lastensuojeluliiton Savitaipaleen yhdistyksen henkiinherättäminen onnistui paremmin kuin osattiin odottaa. Yhdistykseen liittyi viime vuoden aikana niin runsaasti uusia jäseniä, että savitaipalelaiset voittivat MLL:n pienten yhdistysten jäsenhankintakilpailun ja saivat palkinnoksi tuhat euroa käyttörahaa.

– Sen avulla järjestämme syksyllä lapsille jotain ohjelmaa, yhdistyksen puheenjohtaja Virpi Myllyharju lupaa.

Yhdistyksessä katsotaan jo kohti syksyä, sillä suosittu MLL:n perhekahvila jäi alkuviikosta kesälomalle. Parhaimmillaan seurakuntatalon saliin on kokoontunut tiistaiaamuisin yli 20 äitiä ja lasta.

Syksyllä ja keväällä on järjestetty kirpputoreja ja retkeilystäkin on jo kokemusta. Viime vuonna järjestettiin myös perheitten toivoma lastenhoitajakurssi, jonka tuloksena paikkakunnalla toimii nyt yksi MLL:n lastenhoitopalveluun kuuluva lastenhoitaja.

– Uusi kurssi alkaa syksyllä Lemillä, ja toivomme, että Savitaipaleeltakin löytyisi sinne osallistujia, Myllyharju vihjaisee.

KOSKA MLL:llä on paikallisyhdistyksiä kaikissa Savitaipaleen naapurikunnissa, yhteistyötä on tarkoitus laajentaa ja syventää. Ensimmäiseksi tehostetaan tapahtumista ilmoittelua omalla lähialueella.

– Tämänkeväinen retkemme suuntautui Uttiin, jossa paikallinen MML oli järjestänyt lastentapahtuman. Meidän yhdistyksemme vastuulle jäi lippujen hankinta ja kuljetus, Kaisa Eteläpää mainitsee.

KUVATEKSTI

Anne Kokkonen

2,5-vuotias Sonja Mäkelä harrastaa MLL:n perhekerhossa muun muassa piirtelyä ja eväiden syömistä.

Kirjoittaja:
Anne Kokkonen