Ensi kesän BB-telttaan on luvassa ilmaista vesitarjoilua

Toiminnanjohtaja Hannu Hokkanen ideoi ilmaisia vesipisteitä BB-telttaan. Puheenjohtaja Jussi Virsunen voi sallia myös suljettuina tuotavat vesipullot.

Hannu Ojala

IMATRA. Imatran BB-festivaali lupaa järjestää tulevina vuosina telttaan ilmaisen vesitarjoilun. Toiminnanjohtaja Hannu Hokkanen tunnustaa suoraan, että tämän kesän helteistä aiheutuneet ongelmat yllättivät kaikkien muiden lisäksi myös BB-organisaation.

Kuumaan telttaan tullut yleisö joutui luovuttamaan portilla omat vesipullonsa ja teltassa juotava oli jonotuksen päätteeksi maksullista.

-Se on oppimisen paikka. On munattu, mutta jatkossa ollaan viisaampia, Hokkanen sanoo.

Hokkanen ideoi tuleville vuosille ilmaisia vesijohtovettä jakavia pisteitä. Omien vesipullojen tuonnin sallimiseen hän suhtautuu varauksellisesti.

Telttavieraiden palaute omien vesipullojen kieltämisestä ei ole saavuttanut toiminnanjohtaja Hannu Hokkasta. Asiakaspalautteet tuodaan viikon aikana järjestävän organisaation aamupalavereihin.

-Palautteeseen pyritään aina reagoimaan.

Hannu Hokkanen muistuttaa, että Suomessa järjestäjällä ei sinänsä ole velvoitetta järjestää juomakelpoista vettä.

-Se on hyvä tapa, ja me haluamme noudattaa hyviä tapoja.

Poliisin hyväksymän tilaisuuden järjestämisluvan turvallissuunnitelmassa veden tuomista BB-alueelle ei kielletä. Hyväksytyn suunnitelman sanamuoto on yksiselitteinen: ”Omien nautintoaineiden tuominen alueelle on kielletty.”

Imatra big band festival ry:n puheenjohtaja Jussi Virsunen korostaa, että kieltolinjalle päädyttiin tilaisuuden järjestäjän itsenäisen harkinnan perusteella. Lähtökohtana oli yleinen järjestys ja turvallisuus eikä ravintolaoperaattorin liiketoiminnan edistäminen.

-Linjaus tehtiin palaverissa joitakin päiviä ennen tapahtumaa, mutta sitä ei ole kirjattu minnekään päätöksenä.

Virsunen korostaa, että vesien kieltämisellä haluttiin parantaa sisääntulon sujuvuutta. Muussa tapauksessa jokaisen pullon sisältö olisi pitänyt pystyä arvioimaan erikseen.

Tuleville vuosille Virsunen on valmis harkitsemaan vesipullojen sallimista, kun ne tuodaan sisälle suljettuina. Avattujen vesipullojen osalta linja tulee hänen mielestään pysymään jatkossakin nykyisellään.

KUVATEKSTI

Kai Skyttä

Menoa ja janoa Imatran BB-teltassa kesällä 2010.

Kirjoittaja:
Hannu Ojala