Imatra big band festival luottaa monipuolisuuteen

Big band festivalien hyvä maine on houkutellut erinomaisia esiintyjiä tänäkin vuonna. Imatralle sopivat samaan aikaan jazzin, bluesin ja suomi-rockinkin legendat.

Aki Laurokari

IMATRA. Big band festivalin kassamagneettina on tänä vuonna The Baseballs. Saksalaispoppoon keikka myytiin loppuun puolessa tunnissa, ja niillä rahoilla on osaltaa kustannettu Imatralle saapuvia jazzin ja bluesin legendoja. Yhtenä kirkkaimmista on bluesmies Buddy Guy. Hänen rouhevaa kitaraansa voi kuunnella torstaina.

Guy ei ole ainoa Grammyn voittanut esiintyjä Imatralla, vaan tämän vuoden esiintyjistä myös pianisti McCoy Tyner ja saksofonisti Joey Levano ovat käyneet pokkaamassa arvostetun pystin. Kuten myös vuoden 1993 kesähitistä Sweat tutuksi tullut Inner Circle. Jamaikalaisyhtye saa kunnian olla päättämässä Big band festivalin.

Itse big band -musiikista voi nauttia ilmaiseksi tänään, kun 17 naisesta koostuva Suomen ainoa naisbigband Ladies First Big Band esiintyy BB-kadulla. Ilmaiseksi tarjotaan myös Big bandien SM-kilpailu sunnuntaina. Samana päivänä esiintyy eräs vanhimmista edelleen esiintyvistä big bandeista eli Imatra Big Band.

Big band festival haluaa selvästi painottaa lapsiperheystävällisyyttään. Tämän vuoden Junnu-BB on aiempia vuosia laajempi, ja erilaisia lapsille tarkoitettuja keikkoja on joka päivä.

Ja ne suomalaiset rockkukot. Jos Pate Mustajärvi jäi väliin, on mahdollisuus nähdä Eppu Normaalin Martti Syrjä maanantaina. Lauteille nousee ennen eppuja Pelle Miljoona.

Kaiken kaikkiaan reilun viikon kestävien festivaalien aikana nähdään ja kuullaan yli 50 konserttia. Suurin osa sijoittuu Klubiteltalle, mutta myös M/s Camillalla ja Imatran kylpylässä voi kuunnella keikkoja. Ja jos keskellä festivaalihumua haluaa hiljentyä, se onnistuu sunnuntaina, jolloin Samuli Edelmann henkistyy virsien parissa.

Imatra big band festival

The Baseballsin Sam, Digger ja Basti saapuvat tänään Imatralle.

Eläkeläiset humppaavat pökerryksiin ensi viikon lauantaina.

Kamerunin Manu Dibango on Afrikan kuuluisin saksofonisti. Hän esiintyy perjantaina.

Buddy Guy ei ole ainoa Grammyn voittanut esiintyjä Imatralla.

Kirjoittaja:
Aki Laurokari