Anttilanpelto vetää rakentajia

Uusimman omakotialueen tonteista on varattu puolet. Tainionkosken Pappilanpellon markkinoille tulo venyy.

Matti Veijalainen

IMATRA. Imatran kaupungin omistamien pientalotonttien kysyntä jatkuu lähes päivälleen ja tontilleen viimevuotista vauhtia. Kiinteistösihteeri Marja Kurki kertoo, että rakentajille on luovutettu tänä vuonna tähän mennessä 24 tonttia.

Markkinoiden hitti on ollut Saareksiinmäen länsilaidan uusi asuntoalue Anttilanpelto. Alueen tonteista on mennyt puolet, 13 kaikkiaan. Ensimmäiset rakentajat pääsivät tonteilleen viime keväänä kaupungin rakennettua talvella kunnallistekniikan.

Anttilanpellon rakentajat ovat aluksi käyttäneet pääasiassa tonttien vuokrausmenettelyä. Omakseen rakentaja voi lunastaa tontin myöhemminkin. Vuokrasopimukset tehdään 50 vuodeksi.

Syksyn markkinoiden uutuudeksi kaupungin tonttikauppiaat ovat toivoneet Tainionkosken kirkon kupeeseen kaavoitettavaa Pappilanpellon pientaloaluetta. Noin 15 tontin tarjolle saanti kuitenkin viivästyy.

Alueen asemakaavamuutos joudutaan panemaan uudestaan nähtäville.

Kaavoitusassistentti Tiia Sillgrenin mukaan uusi kierros tarvitaan tonttien lohkomiseen liittyvän muistutuksen takia. Sillgrenin mukaan kaavaehdotukseen tehdään muutoksia, mutta tonttien määrä ei merkitsevästi muutu.

Alun perin Pappilanpelto oli kaavoitettu pienkerrostaloalueeksi, mutta rakennusliikkeet eivät innostuneet siitä. Pientalojen rakentajat ovat olleet kiinnostuneempia. Kaavamuutos pantiin vireille viime vuonna. Kaavasta päättää tekninen lautakunta.

Tainionkosken kirkon eteläpuolelle kaavoittaja varaa rakentamattomaksi jätettävän puistomaisen peltokaistaleen.

Anttilanpellon lisäksi kaupungilla on tarjolla pientalotontteja muun muassa Meltolassa, Tuulikalliossa ja Kymälahdessa.

Eniten pientaloja on viime vuosina rakennettu Pässiniemen ja Vuoksenrannan alueille. Niiden maantieteellinen valtti on ollut Imatrankosken ja Mansikkalan palvelujen helppo saavutettavuus.

– Siellä vapaina on enää kuusi tonttia lähinnä uuden Vuoksenrannankadun päissä, Marja Kurki kertoo.

Sienimäenrannan alueen tonttien kysyntä on ollut vilkastumaan päin. Lähinnä Vuoksen rantaa oleva tonttirivi on Kurjen mukaan luovutettu rakentajille jo kokonaan.

KUVATEKSTI

Matti Veijalainen

Mari Keskinen tuli keväällä Anttilanpellon tontilleen alueen ensimmäisenä rakentajana puolisonsa kanssa. Kuiva kesä on ollut talontekijän mieleen.

Kirjoittaja:
Matti Veijalainen