Ari Torniainen epäilee Joutsenon jäähallin tarvetta

Kaupunginhallituksen puheenjohtajan mielestä jäähallirahat voitaisiin Joutsenossa sijoittaa muuhun liikuntapalveluun. Hallituksen Joutsenossa asuvan jäsenen Risto Kakkolan mielestä sopimus on sitova ja halli on rakennettava.

Jarmo Hämäläinen

LAPPEENRANTA. Joutsenoon lähivuosina rakennettavaksi suunniteltu harjoitusjäähalli kannattaisi Lappeenrannan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Ari Torniaisen (kesk.) mielestä ottaa nyt uuteen puntarointiin. Joutsenoon luvattiin jäähallin, kun Lappeenrannan ja Joutsenon kuntaliitoksessa energialaitokset yhdistyivät.

— Tiedän kyllä, että kuntaliitossopimuksessa on luvattu Joutsenolle tiettyjä liikuntainvestointeja ja näihin kuului harjoitusjäähalli. Jäähallien osalta tilanne on Lappeenrannassa kuitenkin varsin lyhyessä ajassa muuttunut ratkaisevasti.

— Rauhaan rakennetaan monitoimihalli, jossa Lappeenrannan kaupunki on osallisena ja Kisapuistoon valmistuu yksityinen kahden kaukalon jäähalli. Kuntaliitosneuvottelujen aikaan Lappeenrannassa oli selvästi pulaa jääharjoitustilasta, nyt eletään toisenlaisessa tilanteessa, Torniainen korostaa.

Kaupunginhallituksen Joutsenossa asuvan jäsenen Risto Kakkolan (sd) mielestä jäähallin rakentamisesta luopuminen ei tule kuuloonkaan.

— Muistuttaisin, että sopimus on sitova, se on hyväksytty Joutsenon ja Lappeenrannan kaupunginvaltuustoissa. Päätös jäähallin rakentamisesta tehtiin aikanaan tarkan harkinnan jälkeen.

— Kun tätä sopimusta tehtiin, oli muiden hallien rakentaminen jo tiedossa. Ei parissa vuodessa ole siinä mielessä mikään muuttunut, Kakkola korostaa.

JOUTSENON harjoitusjäähalli on mukana Lappeenrannan liikuntatoimen tulevien vuosien taloussuunnitelmassa, jota liikunta- ja vapaa-aikalautakunta käsittelee tänä iltana. Halli on merkitty investointiosaan, joka liittyy Joutsenon Energia Oy:n arvoon.

Joutsenon Energian myyntiin liittyvästä 11 miljoonan rahoituksesta Joutsenon liikuntakohteisiin on osoitettu noin kolme miljoonaa euroa. Jäähallin lisäksi kohteisiin kuuluvat hiekkatekonurmi sekä keskuskentän kunnostus.

Liikuntatoimen taloussuunnitelmassa jäähallin varsinaisen rakentamisen aiheuttamat kahden miljoonan euron kulut on merkitty vuodelle 2012. Ensi vuoden talousarvioon esitetään jäähallille 100 000 euron suunnittelumäärärahaa. Halli on suunniteltu rakennettavaksi Joutsenon keskusurheilukentän alueelle tiiviisti urheiluhallin ja yleisurheilu- ja jalkapallokenttien tuntumaan.

— Minun mielestäni keskustelu Joutsenon jäähallin tarpeellisuudesta pitää nyt avata. Tämä asia nousi jo keväällä esiin Joutsenon asukasfoorumissa. Siellä käytettiin puheenvuoro, jossa ihmeteltiin hallin tarpeellisuutta. Tiedän tosin, että jäähallilla on kannattajansakin, Torniainen sanoo.

— Nyt pitäisi miettiä, olisiko Joutsenon alueella joku muu liikuntapalvelu, johon investointi voitaisiin tehdä.

KUVATEKSTI

Marleena Liikkanen

Kultsun jalkapallopeliä Joutsenon keskuskentällä sunnuntaina seuranneet Heimo Borgström (vas.), Matti Hätönen ja Sirkka Hätönen toivovat Joutsenolle luvattujen investointien toteutuvan urheiluhankkeissakin. Hätöset kannattavat jäähallia, Borgströmin mielestä iso tekojää olisi vielä parempi.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen