Heikki Roilas eroaa työntekijöiden valituksen vuoksi

Lappeenrannan kylpylän johtajaylilääkäri lähtee työntekijöiden tekemän valituksen vuoksi. Roilas jää silti edelleen kylpylän ylilääkäriksi. Säätiötoimikunta miettii säätiöiden kohtaloa.

Teemu Saintula

LAPPEENRANTA. Heikki Roilas eroaa Lappeenrannan kylpylän johtajaylilääkärin tehtävästä.

Roilas myöntää, että eron taustalla ovat kylpylän työntekijöiden häntä kohtaan esittämät moitteet.

– Nyt tarvitaan rauha maahan.

Roilas esitti eronpyyntönsä Lappeenrannan kuntoutus- ja kylpyläsäätiön hallitukselle maanantaina.

Roilas jää silti edelleen ylilääkäriksi. Vain johtajaylilääkärin hallinnolliset tehtävät siirtyvät Lappeenrannan kaupungin rahoitusjohtajalle Vesa Matikaiselle.

Lisäksi Roilas vastaa tänä syksynä hoito- ja kuntoutuspalvelujen kehittämisestä ja toimii asiantuntijana säätiön tulevaisuuden vaihtoehtojen selvittämisessä. Nämä järjestelyt ovat voimassa tämän vuoden loppuun saakka.

HENKILÖSTÖ sai tietää Roilaksen eroamisesta maanantain aikana. Pääluottamusmiehen sijainen Marja Timperi ei vielä maanantai-iltana tiennyt mitä mieltä työntekijät tai hän itse asiasta on.

– Täytyy sulatella asiaa ja jutella muiden työntekijöiden kanssa. Meille työntekijöille tärkeintä on se, että työrauha säilyy, potilaat saavat hoitoa sekä kylpylä ja työpaikka säilyvät.

Yle Etelä-Karjala kertoi maanantaina, että kylpylän johto oli kieltänyt työntekijöitä kommentoimasta Roilaksen eroa. Timperi ja kuntoutus- ja kylpyläsäätiön hallituksen puheenjohtaja Teuvo Kinnunen kieltävät asian. Timperin mukaan työnantaja ja työntekijät olivat sopineet yhteisymmärryksessä, että työntekijät eivät asiaa kommentoi.

ROILAS ei vielä osaa sanoa, aikooko hän korjata omaa toimintaansa ylilääkärinä työntekijöiden toiveiden mukaiseksi. Roilas odottaa kylpylästä tehtäviä selvityksiä ja koko kylpylän tulevaisuuden ratkeamista.

Talousvaikeuksista kärsivässä kylpylässä ei ole asiakkaita kuten ennen, koska sotaveteraanien kuntoutus on vähentynyt.

Syyskuun loppuun mennessä selviää, myykö Lappeenrannan kaupunki kylpylän Punkaharjun kuntoutuskeskukselle Kruunupuistolle. Asia mutkistuu, jos kauppoja ei synny.

Lappeenrannan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Ari Torniainen (kesk.) kertoo, että kaupungin säätiötoimikunta miettii jo nyt sekä kylpylän, Palvelukeskussäätiön että Laptuotesäätiön kohtaloja.

SÄÄTIÖTOIMIKUNTA on pitänyt ensimmäisen kokouksen. Torniaisen mukaan toimikunta pyytää säätiöiltä nyt selvitystä siitä, mitä tehtäviä ne voisivat hoitaa yhdessä. Torniaisen mukaan toimikunta antaa esityksensä lokakuun loppuun mennessä.

Kinnusen mukaan kylpylän kohtalon pitäisi ratketa ennen vuoden loppua.

KUVATEKSTI

Arkisto/Seppo Rautiovaara

Lappeenrannan kylpylän johtajaylilääkäri Heikki Roilas eroaa, mutta jatkaa silti kylpylän ylilääkärinä. Henkilöstöhallinnosta vastaa hallinto- ja markkinointipäällikkö Saila Alander.

Työntekijät valittivat Roilaksista

Lappeenrannan kylpylän työntekijät valittivat Lappeenrannan kylpylän johtajaylilääkäristä Heikki Roilaksesta ja hänen vaimostaan, Terveys Fenixin terveydenhoitajasta Paula Roilaksesta säätiön hallitukselle ja edustajistolle.

Työntekijät valittivat muun muassa siitä, että Heikki Roilaksen sivutoimet haittaavan hänen päätoimensa hoitamista kylpylässä.

Lappeenrannan kuntoutus- ja kylpyläsäätiön hallitus on ollut Heikki Roilaksen takana koko ajan.

Heikki Roilas korostaa, että häntä ei painostettu eroamaan.

Kirjoittaja:
Teemu Saintula