Joutsenon jäähallin tarve ollaan valmiita arvioimaan

Kaupunginhallituksen enemmistö olisi valmis avaamaan jäähalliasian. Investointiraha pysyisi Joutsenossa, mutta kohteesta on valmiutta keskustella.

Anne Kotiharju

Timo Laitakari

LAPPEENRANTA. Joutsenon jäähallin tarpeellisuuden arviointiin löytyy halua Lappeenrannan luottamusmiesjohdossa. Kaupunginhallituksen jäsenistä suurin osa olisi valmis pohtimaan vielä, tarvitaanko hallia vai olisiko rahoille parempaa käyttöä jossain muualla Joutsenossa.

Hallin rakentamisesta sovittiin Lappeenrannan ja Joutsenon kuntaliitossopimuksessa 2007. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Ari Torniainen (kesk.) esitti maanantain Etelä-Saimaassa, että asiaa mietittäisiin vielä.

-Tilanne on muuttunut. Onko Joutsenon ykköshanke enää se jäähalli? Löytyykö joku tähdellisempi liikuntapaikkahanke? Tästä on syytä keskustella, Torniainen sanoo.

Etelä-Saimaan tavoittamista 14:stä kaupunginhallituksen jäsenestä neljä oli sitä mieltä, että pulinat pois ja halli pystyyn sopimuksen mukaisesti.

Kymmenen oli enemmän tai vähemmän valmis pohtimaan asiaa uudestaan. Moni korosti, että asia on joutsenolaisten ratkaistava ja rahat joka tapauksessa tulee käyttää Joutsenon alueelle.

Useat ottivat esille, että päätöksiä pitää voida muuttaa, jos ajat ja olosuhteet muuttuvat.

-En näe mitään järkeä, että kaikki tehdään sen mukaan, mitä on vuosia sitten sovittu. Maailma muuttuu, Markus Iitiä (kok.) sanoo.

Uutta tarkastelua perusteltiin myös taloustilanteella.

-Kun kaupunki laittaa investointeja tärkeysjärjestykseen, mielestäni tarkasteluun sisältyy myös Joutsenon alueen kuntaliitosinvestoinnit, Anja Helvasto (sd.) sanoo.

Joutsenolaisista hallituksen jäsenistä kaksi vastusti asian avaamista. Juha Turkia (kd.) ja Risto Kakkola (sd.) ihmettelivät linjattomuutta, jota asian uudelleen esiin nostaminen edustaa.

-Jos asia on kerran molemmin puolin hyväksytty ja sovittu, en näe mitään syytä, miksi sitä lähdettäisiin repimään, Turkia sanoo.

Joutsenon hallin tarpeellisuus on kyseenalaistettu, kun kaupunkiin on päätöksen jälkeen tullut uusia hallihankkeita.

Kakkola ja Turkia kummastelevat, miksi kaupunki lähti ostamaan jääaikaa Kisapuiston halliin, jos kerran jääaikaa uhkaa tulla liikaa. Joutsenon hallin rakentaminen oli tiedossa, kun päätöksiä Kisapuistosta tehtiin.

Joutsenolainen Pentti Belinskij (kok.) on huolestunut siitä, ettei kaupunki pysty vastaamaan Joutsenon alueen suureen investointitarpeeseen.

-Jäähallin sijaan voisi harkita koulukiinteistöjen peruskorjaamista sekä toissijaisesti kunnallistekniikkaa.

Tuula Partanen (kesk.) ei halunnut ottaa kantaa hallin tarpeellisuuteen. Hän kuitenkin korosti, että kaikista asioista pitää voida keskustella, vaikka investointilistan kohteet aikanaan mietittiinkin hyvin tarkkaan.

Kirjoittaja:
Anne Kotiharju ja Timo Laitakari