Categories
Artikkelit

Lemi kohentaa oleellisesti tonttitarjontaa

Matti RiiheläLEMI. Parikymmentä tonttia Tuomelankankaalla, seitsemän Kuukanniemessä. Lemin kunnalla on taas mistä tarjota omakotirakentajille.- Meillä on ollut aikamoinen pula tonteista. Nyt tonttitarjontamme kohenee oleellisesti, kertoo kunnan tekninen johtaja Jari Hyrkkänen.Kuukanniemen tontteja kunta on jo kuulutellut myytäviksi.- Tuomelankankaan kakkosvaiheen kunnallistekniset työt valmistuvat viikon sisällä. Sen jälkeen nekin tontit varmaan tulevat myyntiin.TUOMELANKANKAAN ykkösvaiheen kaikki tontit on myyty.Kakkosvaiheen alue on ennestään täysin rakentamatonta.Sen sijaan Kuukanniemessä tarjolla olevat tontit ovat vanhan kaava-alueen sisällä kolmessa eri kohteessa.- Muutimme yhden rivitalotontin neljäksi omakotitontiksi. Se on hyvä paikka, mutta kukaan ei lähtenyt siihen rivitaloa rakentamaan.- Lisäksi Kuukanrannan alueella on kaksi uutta tonttia ja vielä yksi toisaalla taajamassa.KUUKANNIEMEN tontit ovat tilavia eli 1 100 neliöstä yli 1 900 neliön kokoisiin. Hintahaitari venyy 5 000 eurosta 16 500 euroon. Vesi- ja viemärilaitoksen liittymämaksut nostavat hintaa vielä vajaalla 1 900 eurolla per tontti.Jari Hyrkkänen myöntää, että tontit ovat Lemillä totuttuun tasoon nähden hintavia, mutta kiirehtii lisäämään, että paikat ja sijaintikin ovat hyviä.

Matti Riihelä

Kirjoittaja: