Nine-musikaalissa kiinni 100 000 euroa Imatralla

Teatteri Imatran tappiot muuttivat sopimuskäytäntöjä ja seurantaa

IMATRA. Teatteri Imatralle operetista Yön ruhtinas ja kesäteatteriesityksestä Säkkijärven polkka kertyneiden tappioiden jälkeen teatterin toimintatavoissa on tehty joitakin korjausliikkeitä.

Imatran kaupungin kulttuurin toimialajohtaja Jussi Virsunen kertoo, että esiintyjäsopimukset muutetaan tiukoiksi kokonaissopimuksiksi. Teatterinjohtaja Antti Vartialalta edellytetään tarkkaa budjetointia ja sen seuraamista, että toiminta vastaa talousarviota.

— Vartiala on käynyt jo hyvin tarkkaan läpi Nine-musikaalin talousarviota ohjaaja Timo Rissasen kanssa, Virsunen tietää.

— Rissanen on ohjaajana hyvä ja tuttu, ja pitää kiinni siitä, mitä sovitaan. Ei tule mitään yllättävää.

Tammikuussa ensi-iltaan tulevaan Nine-musikaaliin kaupunki on sitoutunut tähän mennessä hieman reilulla 100 000 eurolla. Sillä on kiinnitetty ohjaaja sekä kaksi vierailijaa, näyttelijät Sinikka Sokka ja Satu Silvo.

Ninen kokonaisbudjetti on 330 000 euroa. Katsojatavoite musikaalilla on 3 500.

Sen sijaan vuoden 2011 kesäteatteriesityksestä ei ole allekirjoitettu vielä mitään sopimuksia. Imatralla nähdään Tiina Brännaren ja Eppu Nuotion kirjoittama musiikkikomedia Kaiken takana on nainen. Näytelmän ohjaa Teatteri Imatran oma näyttelijä Pekka Räty.

Virsunen odottaa Vartialan miettivän kesäteatteriesityksen vierailijoiden määrän hyvin tarkkaan.

— On varmistettava, ettei meitä pystytä yllättämään, Virsunen sanoo.

— Yön ruhtinaassa ja Säkkijärven polkassa oli ihan varmasti alibudjetointia, mutta onko toiminta vastannut budjettiajatusta? Sama sopimuskulttuuri on meillä toiminut aiemmin, nyt ei toiminut. Jo kesäkuussa olisi pitänyt puuttua harjoitustilanteisiin, Virsunen miettii.

Sekä Yön ruhtinaan että Säkkijärven polkan ohjasi vieraileva ohjaaja Ismo Sajakorpi.

Kirjoittaja:
Sari Pullinen