Imatra investoi lähivuosina maanalaisiin töihin

Koulutoimessa suurimmat muutokset ovat edessä ensi syksynä. Honkaharjun sairaalan remontti saadaan päätökseen.

Tenho Tiilikainen

IMATRA. Ensi vuosi on toistaiseksi viimeinen jaksotettujen investointien vuosi Imatralla. Investointien rypäs alkoi Honkaharjun terveysaseman töillä muutama vuosi sitten, jatkui paloaseman rakentamisella ja huipentuu tänä ja ensi vuonna jäähallin rakentamiseen sekä Honkaharjun sairaalan kahden osaston peruskorjaukseen.

Tulevina vuosina Imatran investoinnit kohdistuvat pitkälti maanalaisiin töihin, katujen sekä vesi- ja viemäriverkostojen saneerauksiin ja uusimiseen.

Imatran ensi vuoden talousarvioehdotus lupaa kaupunkilaisille aiemmalla verotasolla aiemmat palvelut. Oleellista karsintaa palveluissa ei ole tehty, eikä uuttakaan juuri tarjota.

SOSIAALI- ja terveystoimessa kaupunki lisää omaishoidontukeen varattuja määrärahoja. Uusia tuensaajia voi olla enimmillään 40.

Uuden tehostetun asumisen palvelutalon (ryhmäkoti) valmistuminen jäänee vuoden 2012 puolelle. Uuden ryhmäkodin rakentaa Imatran Vuokra-asunnot Oy.

Honkaharjun sairaalan remontti jatkuu lähes koko ensi vuoden osastoilla 2 ja 3. Sairaalaan saadaan myös automaattinen sammutusjärjestelmä mahdollisten tulipalojen varalta.

Kaupunki ja Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri jatkavat kolmen sairaalan, Etelä-Karjalan keskussairaalan, Armilan sairaalan ja Honkaharjun sairaalan keskinäisen työnjaon selvittämistä.

Imatra ja sote-piiri joutuvat myös pohtimaan ensihoidon järjestämistä Imatralla, jos lakimuutos siirtää ensihoidon järjestämisvastuun sairaanhoitopiireille.

MELTOLAAN rakennettava uusi päiväkoti valmistuu ensi syksyksi. Kaupunki tulee päiväkotiin vuokralaiseksi.

Sienimäen päiväkodin lapset siirtyvät ensi syksynä Tainionkosken koulun asunto-osaan rakennettaviin tiloihin ja Sienimäen koulun oppilaat siirtyvät pääosin Tainionkosken koululle. Tilaa Tainionkosken koululle tulee, kun koulun 7-9 luokkien oppilaat siirtyvät Mansikkalan kouluun.

Kaupunki aikoo myydä, purkaa tai vuokrata Sienimäen koulun ja päiväkodin. Sama kohtalo on edessä myös Teppanalan koululla, Taitomolla ja Näreharjun jäähallilla.

Vuoropäivähoidon järjestämisen tarve kartoitetaan ensi vuoden aikana. Pohdittavaksi tulevat muun muassa päiväkotien aikaistetut ja myöhennetyt aukioloajat.

Talousarvioehdotukseen sisältyy myös maininta ulkoliikuntapaikkojen määrän sopeuttamisesta väestökehityksen mukaiseksi.

-Tästä sivistystoimi tekee oman esityksensä. Kaikkia nykyisiä ulkoliikuntapaikkoja ei välttämättä jatkossa ylläpidä kaupunki, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anu Urpalainen (kok.) sanoo.

Tarkasteluun tullevat ainakin lakkautettavien koulujen ja päiväkotien yhteydessä olevat ulkoliikuntapaikat.

Uusi jäähalli Ukonniemen alueelle valmistuu ensi syksyksi.

TEKNISESSÄ toimessa painopiste ensi ja parin seuraavan vuoden aikana on kadunrakennuksessa ja verkostojen saneerauksessa.

Ritikan uuden asuntoalueen käyttöönotto siirtyy vuodeksi 2012. Kaupunki varautuu myös siihen, että kaupungin varikko siirretään pois Mansikkalasta laajentuvan Prisman tieltä.

KUVATEKSTI

Kai Skyttä

Uuden jäähallin rakentamiseen uppoaa Imatralla ensi vuonna vielä reilut neljä miljoonaa euroa.

Suurimmat investoinnit

Honkaharjun sairaalan saneeraus 800 000 euroa.

Honkaharjun sairaalan sprinkleri-laitteisto 180 000.

Jäähalli 4,4 miljoonaa euroa.

Meltolan koulun siipirakennuksen korjaus 350 000.

Tainionkosken koulualueen muutostyöt 580 000.

Ukonniemen alueen kehittäminen yhteensä 1,4 miljoonaa.

Katujen perusparannustyöt 2,86 miljoonaa euroa.

Vuoksenniskan kehittäminen (Valvatinkadun liikennejärjestelyt) 200 000.

Nettoinvestoinnit yhteensä 13 641.

Kirjoittaja:
Tenho Tiilikainen