Kylpylän henkilöstö vetosi kaupunginhallitukseen

Lappeenrannan kaupunginhallitus päätti olla vastaamatta henkilöstön kirjelmään.

Anne Kotiharju

LAPPEENRANTA. Lappeenrannan kylpylä- ja kuntoutussäätiön henkilöstö ei saanut kaupunginhallitukselta vastausta vetoomukseensa. Henkilöstö muun muassa kysyi, laittaako kaupunginhallitus kylpylän ylilääkärin, säätiön hallituksen ja edustajiston vastuuseen teoistaan.

Pääluottamusmies Heli Miettisen mukaan henkilöstö halusi tähdentää, että huono johtajuus ja sitoutumattomuus kylpylä- ja kuntoutustoiminnan kehittämiseen ovat syynä kylpylän ahdinkoon. Kylpylän tulevaisuudesta neuvottelevat samat henkilöt, jotka ovat saattaneet säätiön nykyiseen tilaan.

-Nyt kuitenkin työntekijät joutuvat kantamaan seuraukset.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Ari Torniainen (kesk.) kertoo, ettei hallituksella ollut antaa vastausta.

-Haluamme katsoa ensin läpi meneillään olevat yt-neuvottelut sekä neuvottelut mahdollisen uuden toimijan kanssa. Kyllä hallitustakin kiinnostaa selvittää, miten säätiö on asiat vuosien mittaan hoitanut. Nyt on kuitenkin tärkeämpää antaa työrauha, katsoa tulevaisuuteen eikä taakse.

Torniaisen mukaan mahdollisten työtä ilman jäävien työllistämiseksi on lähestytty sote-piiriä.

Henkilöstö jätti kirjelmän hallitukselle 18. lokakuuta ja pyysi vastausta viikon kuluessa.

Henkilöstö pitää arveluttavana, jos ylilääkäri Heikki Roilas edelleen osallistuu liiketoimintojen myyntineuvotteluihin myös henkilöstön puolestapuhujana.

-Kuilu työntekijöiden ja ylilääkärin välillä on vain kasvanut kesän ja syksyn kuluessa.

Henkilöstön mielestä liiketoimintoja voisi kehittää omin voimin ja varmistaa näin myös Lappeenrannan Kylpylän nimen säilyminen.

-Töitä on jokaiselle tällä hetkelläkin. On outoa, että juuri kannattavimpia toimintoja ollaan antamassa pois.

Kylpyläsäätiön asiamiehen Vesa Matikaisen mukaan liiketoimintojen myyntiasiaan palataan heti, kun yt-neuvottelut on saatu päätökseen. Sopimus esimerkiksi Kruunupuiston kanssa voi syntyä nopeastikin.

Esillä on ollut myös vanhan kylpylärakennuksen yläkerrosten muuttaminen hotelliksi. Siihen alustavasti varaudutaan. Epävarman tilanteen takia tälle vuodelle ilmanvaihtoremonttiin varatut 350 000 euroa on jätetty käyttämättä.

Kirjoittaja:
Anne Kotiharju