Kylpyläsäätiön viimeisestä vuodesta 150 000 euron tappio

Ylilääkäri Heikki Roilaksen määräaikainen työsuhde säätiöön loppuu vuodenvaihteessa. Roilas saattaa jatkaa kylpylässä.

Anne Kotiharju

LAPPEENRANTA. Lappeenrannan kuntoutus- ja kylpyläsäätiön viimeinen toimintavuosi päättyy noin 150 000 euron tappioon. Näin arvioi säätiön asiamies Vesa Matikainen.

-Kun toiminta loppuu, tavoitteena on, että pystytään maksamaan velvoitteet.

Kaupunki oli luvannut säätiölle tälle vuodelle 100 000 euron vuokranalennuksen. Vanhoja vuokrarästejä oli jo ennestään 117 000 euroa. Lisäksi kaupunki oli ostanut puolet Työkuntokeskuksen osakkeista 75 000 eurolla ja sosiaali- ja terveyspiiri samalla summalla loput.

Viime vuonna tappiota kertyi 186 000 euroa ja sitä edellisenä 262 000 euroa.

Ensi vuoden tappioksi oli arvioitu 309 000 euroa. Säätiön toimintojen jatkaminen nykyisellään vaatisi toimintojen supistamista ja henkilöstön vähentämistä noin puoleen.

Kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina säätiön esitykset sen toimintojen järjestelyistä. Säätiö luovuttaisi liiketoimintansa vuoden alusta lukien Kruunupuiston ja Kankaanpään kuntoutuskeskusten perustamalle KK Kuntoutus Oy:lle.

Säätiön 28 työntekijästä 15 saa töitä KK Kuntoutukselta. Yksi työntekijä on sanonut irtisanoutuvansa. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä työllistää viisi, Saimaan tukipalvelut Oy neljä, Saimaan talous ja tieto Oy kaksi ja kaupungin liikuntatoimi yhden henkilön.

Säätiön ylilääkärin Heikki Roilaksen määräaikainen työsuhde päättyy vuodenvaihteessa. Roilas vetäytyi syksyllä johtajaylilääkärin tehtävistä, mutta jatkoi ylilääkärinä, kun säätiön henkilöstö oli valittanut Roilaksen johtamiskyvyistä ja omista bisneksistä.

Roilas ei vielä tiedä jatkokuvioistaan. Pois suljettua ei ole sekään, että Roilas tekee yhteistyötä tulevan toimijan, KK Kuntoutuksen kanssa.

-Erilaisia neuvotteluja käydään, kertoo Roilas.

Säätiö hakee patentti- ja rekisterihallituksen suostumuksen joko säätiön fuusioimiseen johonkin toiseen säätiöön tai säätiön lakkauttamiseen.

Kaupunginhallitus päättää lähiaikoina kylpylaitoskiinteistöjen omistus- ja vuokrajärjestelyistä. Kaupunginhallitus haluaa säätiön hallituksen varmistavan, että jatkossakin huolehditaan veteraanikuntoutuksen palveluista ja Lappeenrannan Kylpylä -perinteestä.

Kirjoittaja:
Anne Kotiharju