Lemin odotettu joulupaketti keikkui nosturilla paikoilleen

Tonnien painoisia kunnanviraston huone-elementtejä on asennettu viime viikosta alkaen. Viimeiset palat tulivat torstaina.

LEMI. Pari vuotta käytössä ollut Lemin virastoparakki tuntuu kutistuvan silmissä. Sen taakse valmistuvat uudet väliaikaistilat antavat viraston henkilökunnalle huomattavasti lisää tilaa. Seinät ovat leveämmällä ja katto paljon korkeammalla kuin pikkuruisessa parakissa.

Ensimmäiset elementit asennettiin paikoilleen viikko sitten ja viimeisetkin torstaina.

Viraston hajasijoituksessa eläneelle väelle uudet tilat ovat odotettu, kova joulupaketti.

PYHÄSALMELTA rekkakyydillä rahdattuja elementtejä nosteltiin paikoilleen valtavalla nosturilla. Kunnan hallintojohtaja Markku Peutere tietää yhden elementin painavan noin seitsemän tonnia. Elementtejä tulee riviin yhdeksän kappaletta.

Peutere uskoo, että uusi rakennus on muuttokunnossa joulukuun aikana, vaikka paljon riittää tehtävää senkin jälkeen, kun elementit ovat peräkkäin siistissä jonossa.

-Tehtäväksi jäävät vielä vesi- ja viemärityöt, sähkö- ja tietoliikenneliitännät.

VANHALTA kunnantulvalta Lemin virkamiesten ja -naisten oli lähettävä evakkoon syksyllä 2008 sen jälkeen, kun rakennuksessa ilmeni pahoja sisäilmaongelmia.

Osa on tehnyt töitä kunnantuvan pihalle sijoitetussa parakissa, osa muissa tiloissa.

-Pian pääsemme muuttamaan ehompiin tiloihin, mutta väliaikaisethan nekin ovat vielä, Peutere muistuttaa. Uutukaisesta rakennuksesta työtilat järjestyvät ehkä 16 hengelle.

Lemin tekninen johtaja Jari Hyrkkänen arvelee, että uuden rakennuksen lisäksi tarvitaan vielä lisätila.

-Esimerkiksi teknisellä sektorilla on huisin paljon paperitavaraa, jonka pitäisi olla saatavilla. Meillä on käsitys, että kaikki tavaramme eivät sinne sovi.

-Olemme valmistelemassa vaihtoehtoa, että tulisi yksi tilapäinen parakki vielä, erillinen lämmin tila, mihin saataisiin tilaa papereiden säilytykselle ja vaikka kopiokoneelle.

KOKOUSTILAT ovat niin pienet, että isommat kokoukset on jatkossakin pidettävä vanhan kunnantalon puolella. Pitempiaikainen työskentely niissä tiloissa ei ole sallittua, mutta kokousten pitäminen kyllä.

Kunta on solminut uusista tiloista kolmen vuoden mittaisen vuokrasopimuksen. Sinä aikana pitäisi miettiä ja päättää, mihin kunnanvirasto lopullisesti sijoitetaan. Yhtenä vaihtoehtona on ollut nykyinen terveysasema.

Terveysasemalle halutaan uudet tilat Palolakodin yhteyteen. Se on lähtökohta. Jos se siirto toteutuu, jäisivät nykyisen terveysaseman tilat tyhjiksi. Ne voisi ehkä peruskorjata kunnanviraston käyttöön.

-Ajan (kolmen vuoden) pitäisi riittää, mutta se riippuu tietysti niin monien muiden asioiden etenemisestä, miettii Peutere.

Kuvateksti

Seppo Rautiovaara

Lemin kunnanvirasto muuttaa pian uusiin tiloihin. Elementtirakennuksen palat saatiin paikoilleen torstaina, mutta asennustöitä on edessä vielä ennen muuttoa.

Hallintojohtaja Markku Peutere kävi jo katsomassa, mihin oman työpöytänsä siirtää.

Kirjoittaja:
Matti Riihelä