NST haki kannun taas kotiin

NST voitti salibandyn naisten Suomen cupin toista kertaa peräkkäin. Carina Calenius iski voittomaalin, Jonna Mäkelä pelasi nollapelin. NST – SB-Pro 1-0

Anssi Silvennoinen

SUUNNATON voitontahto poiki NST:lle salibandyn naisten Suomen cupin mestaruuden jo toisena kautena peräkkäin. Nurmijärveläinen SB-Pro antoi NST:lle loppuottelussa lujan vastuksen, mutta virheettömästi puolustanut lappeenrantalaisjoukkue nappasi mestaruuskannun lukemin 1-0 (1-0, 0-0, 0-0).

Hyvinkäällä pelatun cupin loppuhuipentuman tähdet olivat mestaruusmaalin jo neljännellä peliminuutilla tehnyt Carina Calenius ja maalilla nollapelin torjunut Jonna Mäkelä.

-Se meni oikeastaan juuri kuin oli sovittu. Kaikista näkyi hirveä halu voittaa. Joukkue pelasi hienon pelin ja taisteli joka pallosta, NST:n valmentaja Mika Strömberg iloitsi mestaruuden ratkettua.

-Molemmat joukkueet tappelivat hyvin ja omat paikkansa oli molemmilla, mutta meidän lasien läpi katsottuna oli aika luottavainen fiilis siinä penkillä. Homma oli hanskassa.

CUPIN MESTARUUS on NST:lle palkinto raskaasta syksystä. Joukkue aloitti tosipelit ennen liigan alkua jo elokuussa, kun se karsi paikasta eurocupin lopputurnaukseen sveitsiläisen Red Antsin kanssa.

NST johtaa joulutauolla olevaa naisten salibandyliigaa, mutta pitkä peliputki koetteli pelaajien jaksamista ennen Suomen cupin loppuhuipennusta.

-Viisi viikkoa sitten näytti jo, että ollaan aika piipussa. Silloin sovittiin, että tehdään sitkeästi hommia, vaikka se puuroa olikin ja puulta maistuikin. Siitä hatunnosto porukalle, että tällä viikolla ilme muuttui täysin. Kaikki tiesivät, mitä on tulossa, Mika Strömberg kertoo.

Strömbergin mukaan NST:llä oli Hyvinkäällä tasapainoinen pelaajanippu, josta löytyi kokemusta kovista paikoista sekä finaalidebytanttien tuomaa ekstranälkää.

-Sieltä saatiin lisää virtaa. Caleniuksen Cartsa on ollut finaalissa, mutta ei ole koskaan voittanut. Hän oli nyt aika kova liideri kentällä. Marianne Hannonen, Aino Lappalainen ja kumppanit tekivät hienoa duunia.

NST ON pelannut naisten Suomen cupin loppuottelussa kolmena kautena peräkkäin. Lisäksi joukkue on napannut kuuden vuoden aikana yhden Suomen mestaruuden, yhden SM-hopean ja neljä SM-pronssia.

Valmentaja Mika Strömberg näkee NST:n menestyksen taustalla kaksi pääseikkaa.

-Ensinnäkin sitoutunut pelaajaryhmä, joka on valmis tekemään töitä ja ymmärtää, mitä menestyminen vaatii. Toisekseen huikea taustaporukka Maria Esalan johdolla tekee mahdolliseksi sen, että pelaajilla on työrauha, Strömberg sanoo.

-Tuohon joukkueeseen on kasvanut tietynlainen kulttuuri. Runko on pysynyt kasassa, vaikka terveellistä vaihtuvuutta onkin ollut. Tähän on hakeutunut sen tyyppisiä pelaajia, jotka haluavat tehdä hommia ja menestyä. Eihän parempaa porukkaa voi valmennettavana olla.

KUVATEKSTI

Mika Hilska

Tässä kannussa ei nakkeja keitetä. NST:n luottopuolustaja Laura Kokko sai kunnian kohottaa cup-kannun kohti Hyvinkään hallin kattoa. Anu Forsback (vas.), Juuli Hakkarainen, Inka Lampinen, kapteeni Heli Suoreijus, Tiia Ukkonen, Marianne Hannonen sekä valmentaja Lasse Kurronen (taustalla) seurasivat juhlahetkeä aitiopaikalta.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen