Parikkalan seurakunnan talous palasi raiteilleen

Parikkalan seurakunta kannattaa yhteistyötä ainakin Simpeleen seudun kanssa.

Anssi Kemppinen

PARIKKALA. Parikkalan seurakunnan talous on normalisoitumassa. Parikkalan, Saaren ja Uukuniemen seurakuntien vuoden 2005 yhdistyminen on ainakin talouden osalta ohi.

-Seurakunta pääsee normaaleihin vuosituloihin. Kiinteistöt on korjattu ja henkilöstökuluja saatu lähemmäksi kirkkohallituksen suositusta, sanoo seurakunnan talouspäällikkö Ritva Laine.

Seurakunta on myös myynyt kiinteistöjään kuten Saaren ja Uukuniemen pappilat. Vierevin pappila odottaa vielä päätöstä. Eläkkeelle jäävän työntekijän virkajärjestelyjä mietitään aina tapauskohtaisesti.

ENSI vuoden talousarvio on jäämässä 42 000 euroa alijäämäiseksi, mutta seuraavina vuosina jo plussan puolelle.

Kirkollis- ja yhteisöverojen arvioidaan kasvavan jonkin verran tästä vuodesta, tosin myös kulujen. Vuosikate jää 6?000 euroa plussalle.

Parikkalan seurakunnan turva on metsäomaisuus, josta metsänhoidolliset hakkuut tuottavat tulevina vuosina noin 150 000 euroa vuodessa.

-Tarkoitus olisi, että seurakunta saisi tuloja myös muualta kuin verotuloista, sanoo Laine.

Investointilistalla ovat ensi vuodelle Parikkalan seurakuntatalon remontti ja kappelin lämmitysjärjestelmän uusiminen.

KIRKKOHERRA Erkki Lemetyinen luonnehtii, että Parikkalan seurakunta elää nyt puolimukavasti. Imatran rovastikunnassa käytävää yhteistyökeskustelua hän kannattaa, mutta ei halua yhdistymistä.

-Meillä voisi olla yhteistä työvoimaa tai yhteisiä tiloja Rautjärven seurakunnan kanssa, koska olemme lähellä Simpelettä.

Lemetyinen myöntää, että yhteistyöhön on Parikkalassa aiemmin suhtauduttu nihkeästi, koska ei ole haluttu yhdistyä Imatraan ja välimatkat naapuriseurakuntiin ovat pitkät.

Kirjoittaja:
Anssi Kemppinen