Asemanseudulle kaivataan kauppaa ja maksuautomaattia

Kunta aikoo selvittää ja parantaa Rautjärven Asemanseudun vetovoimaisuutta.

Anssi Kemppinen

RAUTJÄRVI. Mika Vanhatalo kaipaa Rautjärven Asemanseudulle lisää asumisviihtyvyyttä ja väriä pääkadulle.

-Jos saataisiin uusi kauppa. Tai josko Tradeka tekisi isomman Siwan, sanoo Asemanseudulla asuva kunnanvaltuutettu.

Vanhatalon mukaan viihtyisämmällä ilmeellä Asemanseutua voitaisiin paremmin markkinoida asuinalueeksi uusille lapsiperheille.

RAUTJÄRVEN Asemanseutu sijaitsee 20 kilometrin päässä kunnan keskuksesta Simpeleeltä etelään. Sama matka Asemanseudulta on etelään Imatran Vuoksenniskalle.

-Pyörätie pitäisi saada pääväylälle, kun nyt pitää pyöräillä tiellä. Kivasti täällä on kuitenkin palveluja ja ihan vetovoimainen paikka, kun on lähellä Imatraa, sanoo Vuoksenniskalla asuva Leena Huumo.

Huumo käy parisen kertaa viikossa Asemaseudulla katsomassa äitipuoltaan.

RAUTJÄRVEN toisesta taajamasta löytyvät muun muassa alakoulu, päiväkoti, apteekki, kioski ja kahvila-baari. Palvelut vetävät ostajia myös lähikyliltä.

-Nuorille saisi olla oleskelupaikka, jossa voisi harrastaa ja olla ohjattua toimintaa. Pankkiautomaattikin saisi olla ja tiheämmät linja-autovuorot, sanoo ruokolahtelainen Anne Huhtanen.

Huhtanen asuu parin kilometrin päässä Korjolan kylällä. Hän toivoo, että ainakin nykyiset palvelut säilyisivät.

Myös Jorma Koskinen toivoo samaa. Hän asuu viiden kilometrin päässä Ruokolahden Tarkkolan kylässä ja käy silloin tällöin Asemanseudun postissa sekä kaupassa.

KAHVILA-BAARISSA istuva Sampo Vesivalo toivoo Asemanseudulle kaupparakennusta, jossa olisi isompi kauppa, parturi, pankki- ja maksuautomaatti sekä kylmäasema pihalle.

-Nyt polttoainetta pitää hakea Imatralta. Vanhukset joutuvat taas menemään Simpeleelle pankkiasioille.

Vesivalon mukaan Asemanseudun palveluja käyttää lähikylien asukkaat laskettuna 1 000 ihmistä eikä 300, minkä kunta ilmoittaa.

VESIVALON mielestä kunnan pitäisi kehittää juuri Asemanseutua.

-Tämähän on Rautjärven muuttovoittoaluetta, mitä taas Simpele ei ole. Kaikki myynnissä ja kunnossa olevat talotkin menevät täällä aina kaupaksi.

Palvelut ovat kuitenkin vähentyneet. Myös pankki lähti viime vuonna. Vesivalon mielestä asemanseutulaisten uudistustoiveetkaan eivät ole kunnassa aina edenneet.

Kaikki tosin ei mene aina huonommaksi. Uusi masto toi juuri alueelle 3G-verkon.

RAUTJÄRVEN kunta tarttuu kuitenkin nyt Asemanseudun vetovoimaisuuden parantamiseen.

Suunnittelu on kirjattu talousarvioon ja asia otetaan esille ensi kuun kansalaisfoorumissa.

KUVATEKSTI

Anssi Kemppinen

Leena Huumo haluaa pyörätien pääväylälle.

Sampo Vesivalo toivoo pankkipalveluja takaisin. Etelä-Karjalan osuuspankki lopetti Asemanseudulla pankin viime huhtikuussa.

Kirjoittaja:
Anssi Kemppinen