Imatran kylpylä lähti viikko-osakekauppaan

Imatran kohteet hinnoitellaan Kuortaneen urheiluopiston tasolle. Sesonkihinnat ajoittuvat kesälomakauteen ja vuodenvaihteeseen.

Hannu Ojala

IMATRA. Imatran kylpylä on aloittanut lomahuoneistojensa realisoinnin. Kaupoilla haetaan rahaa kylpylän toimintojen kehittämiseen.

Lomakiinteistöt omistava Etelä-Karjalan Kuntoutumissäätiö on jakanut puoliksi myyntiin laitetut lomahuoneistot, joista 20:stä on muodostettu erillinen viikko-osakkeiksi pirstaloituva yhtiö.

Toinen puoli myyntiin laitetuista 16 huoneistosta on koottu omaan kiinteistöosakeyhtiöön. Nämä myydään säätiön toimitusjohtajan Aulis Multisillan mukaan huoneistoina.

— Meillä on tällä hetkellä valmiudet myyntiin, Multisilta määrittelee tämän hetken tilanteen.

Lähtökuopissa alkava markkinointi ei kylpylän mukaan vaikuta millään tavalla lomahuoneistojen vuokraamiseen, vaan Multisilta sanoo sen jatkuvan normaaliin tapaan.

Viikko-osakkeiden myynti on annettu Suomessa alan toiseksi suurimalle toimistolle Aikalomat Oy:lle.

Toimitusjohtaja Pentti Niemenmaa sanoo aktiivisen markkinoinnin Imatran kohteella käynnistyvän kuukauden sisällä. Vielä tällä hetkellä hidasteena ovat paperityöt, jotka liittyvät kuluttajansuojakysymyksiin.

Imatra on jo listattu Aikalomien kohdeluetteloon ja yritys on avannut kylpylän tiloissa oman myyntipisteensä, mutta lopullista hinnastoa Ukonniemen huoneistoista ei ole valmistunut.

— Hintataso asettuu lähelle Kuortaneen hintoja, Niemenmaa ennakoi.

Imatran sesonkiviikot on hinnoittelussa ajoitettu kesäkauden lomaviikkoihin juhannuksesta koulujen alkamiseen. Sesonkiviikkoja on myös vuodenvaihteessa.

— Kaikki merkit kuitenkin viittaavat siihen, että Imatrasta on tulossa ympärivuotinen kohde.

Niemenmaa perustaa markkinatuntumansa matkamessuilta saatuihin kokemuksiin.

— Sieltä saimme runsaasti tuoreita kontakteja, joista hyvin paljon oli Lappeenrannan tai Imatran alueelta lähtöisin olevia ihmisiä.

Aikalomat Oy:n viikko-osakeasiakkaina on 11 500 asiakasta.

Imatran kylpyläsäätiön huoneistojen lisäksi Ukonniemen alueella on YIT:n rakentamia lomahuoneistoja, jotka valmistuvat ensi syksynä. Säätiön myyntikohteet on rakennettu 2000-luvun alkupuolella.

Niiden myynti on tullut mahdolliseksi, kun valtion avustuksiin liittyvä karenssiaika on kulunut umpeen.

KUVATEKSTI

Anu Pakarinen

Imatran kylpylän myyntiin laittamat loma-asunnot ovat valmistuneet 2000-luvun alkupuolella.

Kirjoittaja:
Hannu Ojala