Kauppakadun ravintolarysä täydentyy kahdella uudella

Ravintola Wolkoff haukkaa myös tulevan kellariravintolan. Wilhunkulmaan tulee olut-viiniravintola, jollaista myös Wolkoff kaavailee. Eekoon ravintolarivissä on entiset neljä.

Anne Kotiharju

LAPPEENRANTA. Lappeenrannan Kauppakadun pätkälle, Raatihuoneen tietämille, kehkeytyy varsinainen ravintolarysä.

Rakenteilla olevaan Wilhunkulmaan tulee olut- ja viiniravintola, jollaisen ravintola Wolkoff puolestaan haluaisi toteuttaa Wolkoffin talomuseon alakertaan, nykyisen Akku-Arkan paikalle. Kauppakadun toisella puolella nököttää rivi Eekoon ravintoloita: Birra, Kolme Lyhtyä, Rosso ja Coffee House.

-Kyllä tuolla alueella jano ainakin lähtee, niin paljon niitä juottoloita sitten on. Ja kesäaikana on vielä laivaravintolatkin siinä tuntumassa. Toivon, että ihmiset oppisivat, että tuolla kadunpätkällä saa hyvää ruokaa ja juomaa, että siitä tulisi sellainen kaupungin nautinta-alue, naurahtaa Ossi Vilhu.

Wilhunkulman ravintola tulee Ravintola Wolkoffin viereen, entisen gallerian paikalle. Ravintola leviää kesäisin jalkakäytävälle. Ruokaravintolaa kokkeineen ja pitkine listoineen ei onnistuttu saamaan.

-Esisopimus on tehty. Ravintola painottuu juomatarjontaan, vaikka ruokaakin on, muttei mitään gourmettia. Sellaista rohkeaa ruokaravintolan pitäjää, joka olisi ollut valmis tekemään viiden vuoden sopimuksen, ei löytynyt. Varustus jää nyt vähän toissijaiselle käytölle.

Talomuseo Wolkoffin alakertaan kaupungin kaavailema kellariravintola onkin yllättäen menossa suoraan Ravintola Wolkoffille. Kaupunginjohtaja Seppo Miettinen muutti kaupunginhallitukselle tekemäänsä esitystä. Uuden esityksen mukaan muutostöiden ensisijaisena tavoitteena on laajentaa ja parantaa nykyisen ravintola Wolkoffin toimintaedellytyksiä.

Ravintola Wolkoffin ravintoloitsija Rauni Sintonen kertoo, että aloite on tullut heidän taholtaan.

-Kellariin ei tule ruokaravintolaa. Mutta meillä ei ole ollut sellaisia tiloja, missä asiakkaat voivat ottaa drinkkejä ennen ruokailua. Eikä Lappeenrannassa ole ravintolaa, jossa olisi varsinaisesti oluita ja viinejä.

Sintosen mukaan ravintolabisnes on parantunut selvästi sen jälkeen, kun ruuan arvonlisävero laski.

-Talvi on ollut tosi paljon edellistä parempi. Bliniviikot vetävät tosi hyvin.

Sintonen iloitsee ravintoloiden keskittymästä.

-Se on eduksi ehdottomasti ihan samoin perustein kuin autoliikkeiden keskittyminenkin. Ihmisten on helppo tulla tähän. Lähistöllä on parkkipaikkoja. Kävelykatua olisi hyvä jatkaa pitemmälle ja tehdä se ihan todelliseksi kävelykaduksi. Tämä kaikki ihan varmasti lisää keskustan vetovoimaa.

Sintonen toivoo, että myös tuleva kellariravintola voi levittäytyä pihalle. Kadun puolellekin saattaisi mahtua muutama pöytä.

KUVATEKSTI

Mika Strandén

Wilhunkulman ravintola tulee ravintola Wolkoffin viereen. Kellariravintolaa kaavaillaan taas Wolkoffin talon kulmaan, jossa on nykyisin Akku-Arkka.

Kirjoittaja:
Anne Kotiharju