Kierrätys kiihtyy Imatralla

Myymälätilat tuplautuivat. Kahdessa paikassa kauppaa käyvä Työn Vuoksen tavaratalo työllistää jo 25 ihmistä.

Matti Veijalainen

IMATRA. Kierrätystavaran kauppa kiihtyy Imatralla. Parannellut puitteet luovat lisää kysyntää.

Kierrätystä hoitavan Työn Vuoksi ry:n työnjohtajan Jukka Lehikoisen mukaan yhdistys on kierrätystoimipaikkojen uudistuksilla parantanut palveluaan. Torikadun toimipisteen lisäksi viime kuussa avattiin toinen uudistettu myymälä Tammiharjulle, mistä koko kierrätys Imatralla aikanaan alkoi.

-Myymälätilamme tuplautuivat. On ratkaisevan tärkeää, että tavarat on saatu nyt väljemmin esille asiakkaiden tutkittaviksi. Se näkyy kaupankäynnissä, Lehikoinen kertoo.

TORIKADUN myymälässä tilasta ehti tulla huutava pula. Nyt kierrätyksellä on käytössään kahdessa paikassa vuokratilaa yhteensä noin 400 neliötä.

Valikoimien selkeyttämiseksi toimipaikkojen välille on tehty myynnissä työnjako. Tammiharjun myymälän perusvalikoimaa ovat järeät huonekalut, kuten sohvaryhmät, sohvat ja kirjahyllyt.

Ruokailuryhmät ja muut kevyemmät kalusteet ostaja löytää Torikadun kaupasta. Torikadulle on keskitetty myös vaatteiden, kodinkoneiden ja astioiden myynti. Tammiharjun yksi erikoisala on vastaavasti urheiluvälineiden kauppa.

Lehikoinen korostaa, että kaikki ihmisiltä kierrätykseen tuleva tavara tulee edelleen viedä Torikadun toimipisteeseen.

-Me lajittelemme tavarat siellä myyntiin tarkemmin itse. Tarvittaessa haemme tavarat kotitaloudesta, ja ostajalle voimme kuljettaa ostokset kotiin, Lehikoinen kertoo.

KIERRÄTYSMYYNTIIN otettavan tavaran pitää olla ehjä ja käyttökelpoinen. Lumitalvena esimerkiksi hyväkuntoisista suksista on ollut jatkuvaa pulaa.

Kapeiden siteiden sukset on Lehikoisen mukaan viety käsistä, eikä vanhan mallin siteillä varustettujakaan suksia ole hyllyssä liiaksi. Niitäkin ovat varsinkin venäläiset ostelleet.

Hyväkuntoinen huonekalu on Lehikoisen mukaan kierrätyskaupan kestohittejä, samoin muutaman vuoden ikäinen televisio. Niitä on kertynyt kauppaan vankka varasto ihmisten hankkimien uusien taulutelkkareiden tieltä pois.

TYÖN VUOKSEN kierrätystä on pyörittämässä noin 25 ihmistä. Pääosin yhdistyksen tavaratalo työllistää palkkatukityöllistettyjä.

Työtilaisuuksia saattaa tulla vielä lisää: kierrätyksen puitteet eivät Lehikoisen mukaan vieläkään ole Imatralla välttämättä kasvaneet lopulliseen mittaansa.

-Nyt mennään näillä, mutta seuraavien lisätilojen hankinta on jo harkinnassa.

KUVATEKSTI

Janne Lehtonen

Olli Luostarinen (vas.) ja Kari Puhakka toivat tiistaina lisää tavaraa Tammiharjun huonekalukauppaan. Vastaanottajana oli kierrätyksen työnjohtaja Jukka Lehikoinen.

Kirjoittaja:
Matti Veijalainen